Hlavní obsah

Nový počítač od Microsoftu nahradí v domácnosti desku stolu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft Surface je moderní počítač, který je umístěn ve stolku. Stolová deska je ale nahrazena 30palcovým dotykovým monitorem, pomocí kterého je ovládán celý počítač. Klávesnici tak Microsoft po vzoru chytrých telefonů vyměnil za ovládání pomocí prstu.

Článek

Nový počítač Microsoft Surface byl představen společně s novým vozem Škoda Yeti na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Na novém počítači si mohou účastníci výstavy prostřednictvím interaktivního dotykového stolu Microsoft Surface prohlédnout všechny technické parametry a výhody Yetiho.

:. Dotykový počítač zapůjčil Microsoft Škodě kvůli speciální prezentaci Yetiho. Foto: Archiv.

Bez použití tradičních ovládacích prostředků, jako je myš či klávesnice, mohou díky novému dotykovému počítači uživatelé snadno, rychle a především intuitivně pracovat například s fotografiemi, informacemi, internetem a dalšími aplikacemi.

Budoucnost počítačů je v dotykových obrazovkách

Už Bill Gates z Microsoftu předpověděl při uvedení nových Windows, že po více než desetiletí vývoje již vyzrály nové způsoby interakce s počítačem, a ty se nyní mohou stát hlavním proudem.

"Jsme na zajímavé křižovatce - dnes se téměř veškerá interakce děje mezi počítačem a myší, během příštích let se však výrazně zvýší role řeči, obrazu a inkoustu," řekl Gates.

Nové technologie dají uživatelům možnost ovládat počítače kromě dotyků i hlasem, budou schopny automaticky třídit různé druhy obrazových materiálů a používat místo klávesnice elektronický inkoust.

Dotykové monitory využijí lidé především s nástupem nového operačního systému Windows 7. Ten bude plně přizpůsoben k dotykovému ovládání, jako je tomu například u populárního iPhonu u konkurenční společnosti Apple.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám