Hlavní obsah

Microsoft otevře kamenné obchody se svou vlastní značkou

Novinky, mif

Americký Microsoft, který je známý především díky svému operačnímu systému Windows a kancelářskému balíku Office, otevře síť prodejen s vlastními výrobky. Kromě softwaru bude možné v obchodech zakoupit klávesnice, myši, MP3 přehrávače, nebo také webkamery. Prodejny výhradně s vlastním zbožím už v minulosti úspěšně po celém světě otevřely firmy Apple a Sony.

Foto: Novinky

Microsoft by mohl zákazníky lákat stylovými prodejnami, stejně jako to dělá Apple.

Článek

Microsoft prozatím neuvedl, kolik prodejen plánuje otevřít, ani kde se budou nacházet. O podrobnostech celého plánu by měl totiž podle zahraničního serveru Xbitlabs teprve rozhodnout nový vice-prezident maloobchodního prodeje David Porter.

Kromě softwaru by v obchodě mohl Microsoft prodávat také svoji televizní konzolu Xbox 360. V prodejní síti by se mohly také objevit partnerské produkty, jako jsou chytré mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile.

Microsoft si od nových prodejen slibuje zvýšení zisku, které mu pomůže překonat finanční recesi, aniž by musel opět výrazně propouštět. Kvůli krizi musel Microsoft propustit už pět tisíc zaměstnanců.

V minulosti se snažila podobným plánem zaujmout trh také společnost Gateway, která je v zahraničí proslulá výrobou notebooků a počítačů. Její plán ale skončil neúspěchem.

Reklama

Výběr článků

Načítám