Hlavní obsah

Britští odborníci pracují na televizoru v kontaktních čočkách

Do deseti let se díky technologickému pokroku budeme moci podle britských vědců dívat na televizi zabudovanou v kontaktních čočkách, aniž bychom museli oči otevřít. Čočky by se měly zakládat na kombinaci laseru a mikrozrcadel. Cena jedné bude okolo 13 tisíc korun. Zprávu zveřejnil futurolog Ian Pearson v časopisu The Future Laboratory.

Foto: Profimedia.cz

V budoucnosti se bude možné díky čočkám například dívat ve vlaku na video.

Článek

Pearson tvrdí, že díky televizním kontaktním čočkám se lidé budou moci dívat na televizi v posteli a se zavřenýma očima.

"Bude to fungovat jako normální kontaktní čočky a nebude to nijak bolet. Jediné, co snad bude vidět, by mohl být trochu změněný odraz v očích. Budou to čočky, které si prostě ráno dáte do očí a večer zase vyndáte. Nebude záležet na tom, jestli máte oči otevřené nebo zavřené. Budete se například moci ráno podívat na zprávy hned po probuzení nebo se ve vlaku dívat na video," tvrdí doktor Pearson.

Již v dnešní době se však vyrábí několik zařízení s integrovaným televizorem, o kterých by se nám před pár lety ani nezdálo.

Kabelka s televizorem

Společnost Bagtv vytvořila zajímavou kabelku pro něžnější pohlaví, která v sobě ukrývá vestavěnou televizi. Kožená kabelka dovolí přehrávat DVD filmy, hudbu nebo prohlížet fotografie. Kabelka s vestavěným DVD přehrávačem stojí v přepočtu přibližně 8 300 korun.

:. Kožené kabelky jsou dostupné v černé, červené, růžové, bílé, modrobílé a žluté barvě. Foto: Bagtv

DVD filmy jsou přehrávány na sedmipalcovém displeji. Aby nedošlo k jeho poškození, je samotný displej ukryt za průhlednou plastovou fólií. Pokud monitor nesledujete, je možné jej zakrýt koženou krytkou. Díky tomu vypadá hi-tech kabelka jako úplně obyčejná kožená brašna.

Projektor o velikosti mobilu nahradí 50palcovou TV

Projektor MPro110 je vhodný především pro lidi, kteří často pracují na cestách. Novinka se snadno vejde do kapsy u košile nebo do tašky s notebookem. Přesto dokáže pomocí LED technologie promítnout obraz o úhlopříčce až 1,5 metru.

:. Projektor není o moc větší než běžný mobilní telefon. Zdroj: Archiv

V prostředí s vhodnými světelnými podmínkami dokáže 3M MPro110 promítat fotografie, videa nebo prezentace pomocí technologie LED ve formátu od 6 do 50 palců. Projektor tak může směle konkurovat velikostí obrazu i plazmovým televizorům.

Virtuální brýle umožní sledovat 3D filmy

Unikátní virtuální brýle představila na českém trhu nepříliš známá společnost Vuzix. Novinka s názvem iWear AV310 je primárně určena pro použití s multimediálním přehrávačem iPod a populárním komunikátorem iPhone. S brýlemi tak například můžete sledovat trojrozměrné filmy.

:. iWear AV310foto: Novinky

Podle představ výrobce zanechá iWear AV310 u uživatele ze sledování filmu stejný dojem, jaký by měl ze širokoúhlého 52palcového televizoru. Kromě samotného iPodu a iPhonu jsou brýle kompatibilní s nejrůznějšími přenosnými DVD přehrávači. Připojíte je jednoduše pomocí nejrůznějších redukcí, které jsou součástí balení.

Brýle jsou napájeny jednou tužkovou baterií, díky níž můžete sledovat dvojrozměrné i trojrozměrné video po dobu 11 hodin. Pomocí kabelu je do zařízení přenášen také zvuk. Sluchátka jsou pevně připevněna k nožičkám brýlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám