Hlavní obsah

Dell představil miniaturní oválný počítač s Windows Vista

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Dell uvedla na český trh nový oválný počítač miniaturních rozměrů s názvem Studio Hybrid. Dostatečný výkon i pro provoz operačního systému Windows Vista zajišťuje dvoujádrový procesor Core2 Duo. Jedinou vadou na kráse tak může být přemrštěná pořizovací cena, která začíná na 33 000 Kč.

Článek

Základem počítače Studio Hybrid je procesor Intel Core 2 Duo s taktem 2,1 GHz, který je usazen do základní desky s čipsetem Intel 965GM Express.

Rozměry počítače jsou 212 x 197 x 72 mm. Kvůli titěrným rozměrům použil výrobce integrovanou grafickou kartou Intel GMA X3100. Její výkon ovšem nestačí pro hraní náročnějších počítačových her.

Jako operační paměť jsou použity dva moduly, každý s kapacitou 2048 MB (celkem 4GB). Pro uložení vašich dat poslouží pevný disk s rozhraním SATA a kapacitou 320 GB.

Tradiční dvouvrstvá DVD vypalovačka v sestavě byla obohacena o možnost čtení Blu-ray disků. Na sestavě si tedy můžete prohlídnout i nejnovější filmy ve vysokém rozlišení.

:. Sestava bude nabízena v široké paletě barev.

Samozřejmostí je kompletní vybavení všemi důležitými porty. Displej lze připojit na DVI či HDMI výstup. K domácí síti počítač připojíte pomocí konektoru RJ45.

Nechybí ani možnost využití připojení bezdrátového formou WiFi-n adaptéru. Pro připojení periférií lze využít tři porty USB a jeden Firewire port.

PC Dell Studio Hybrid: Technické parametry

  • Procesor: Intel Core 2 Duo
  • Frekvence procesoru [MHz]: 2100
  • Velikost operační paměti [GB]: 4
  • Grafická karta: Intel GMA 3100
  • Optická mechanika: DVD±RW
  • Velikost pevného disku [GB]: 320
  • Operační systém: Windows Vista Ultimate

Za miniaturní sestavu s operačním systémem Windows Vista zaplatíme 33 000 korun. Kvůli titěrným rozměrům bohužel nebude možné sestavu vylepšit výkonnější grafickou kartou nebo silnějším procesorem.

Reklama

Související články

Sluchátka od Sony umí potlačit hluk okolí

Nová sluchátka společnosti Sony s modelovým označením MDR-NC500D se výrazně odlišují od tradičních metod potlačení hluku okolí. Jde o první sluchátka na světě,...

Výběr článků

Načítám