Hlavní obsah

Apple představil nové generace přehrávačů iPod

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z úterý na středu představil Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple, nové verze oblíbených přehrávačů iPod. K vidění byly tři nové verze iPod touch. Hlavní pozornost však sklízel iPod Nano čtvrté generace.

Článek

Oproti třetí generaci iPodů Nano se novinka navrací zpět k tradičnímu designu první a druhé verze. Čtvrtá verze tohoto multimediálního přehrávače se tedy opět ponese v duchu úzkého a tenkého tvaru, který je výrazně protáhlý na výšku.

Apple se u novinky poučil ze svých chyb, u čtvrté generace přehrávače se snažil využít takřka celou vrchní polovinu čelní strany pro displej. Ten dokáže nyní zobrazit daleko více informací, než tomu bylo dříve.

Nový iPod Nano bude nabízen ve verzích s osmi a 16 gigabyty paměti, a to v devíti různých barevných kombinacích. Nové iPody však byly pro obecenstvo spíše zklamáním, neboť kromě atraktivního designu nenabídnou prakticky žádná vylepšení.

Historický vývoj iPodu Nano
iPod Nano první generacefoto: Apple
Druhá generace multimediálního přehrávače Nano foto: Apple
Aktuálně prodávaný přehrávač iPod Nanofoto: Novinky, Apple
:. iPod Nano čtvrté generacefoto: Novinky, Apple

Aktuálně prodávaná iPod Nano třetí generace s hliníkovým tělem je jedním z nejoblíbenějších kapesních přehrávačů současnosti. Jednou z hlavních předností je 24hodinová výdrž na baterii.

Zařízení je nabízeno ve stříbrném, růžovém, zeleném a modrém provedení, a to v kapacitách 4 GB nebo 8 GB. Od nové čtvrté generace si výrobce slibuje daleko větší zájem ze strany zákazníků, než tomu bylo u předchozích verzí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám