Hlavní obsah

Sony stahuje na půl miliónu notebooků Vaio kvůli možnému přehřátí

Japonský výrobce elektroniky Sony stahuje po celém světě z oběhu 440 000 laptopů Vaio kvůli chybě v elektroinstalaci, která může způsobit přehřátí. Problém se týká 19 modelů série Vaio TZ vyrobených od května 2007 do července 2008, včetně tří vývozních modelů. Podle Sony nevhodně umístěné vedení v laptopech se může brzy opotřebovat a způsobit zkrat a přehřátí.

Článek

Společnost již obdržela několik zpráv o přehřátí a v některých případech se uživatelé mírně spálili. Společnost již v minulosti měla problémy s vadnými bateriemi do laptopů, u kterých hrozilo přehřátí a vznícení.

V roce 2006 společnosti Dell, Apple, Lenovo, Toshiba a další firmy musely vyměnit v laptopech více než osm milionů baterií vyrobených firmou Sony, napsaly agentury AP a Reuters.

S bateriemi mají problém i starší iPody

Na konci srpna letošního roku přiznala společnost Apple, že některé iPody mohou mít problémy s bateriemi. Podle Applu jde o straší modely prodávané v letech 2005 a 2006. Přehrávače se totiž mohou přehřívat.

Japonská vláda již dokonce prošetřuje přehrávače iPod Nano první generace také kvůli defektu bakterie. Tamní úřady totiž obdržely stížnosti na dva modely v Tokiu a jeden poblíž hlavního města. Více informací o vadných bateriích v iPodech naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám