Hlavní obsah

Dell představí nový mininotebook, konkurenci pro Asus EEE

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obliba mininotebooků stále roste. Odborníci odhadují, že jejich prodej na světovém trhu se zvýší do roku 2012 desetkrát na 50 miliónů přístrojů. V letošním roce se podle předpokladů prodá 5,2 miliónu přístrojů a v příštím roce osm miliónů. Po úspěšném uvedení Asus Eee se nyní i konkurenční výrobci snaží ohromit trh nějakým novým miniaturním laptopem.

Článek

Jedním z dalších výrobců laptopů, který se hodlá zaměřit na segment malých notebooků, je i americký Dell.

Ten se tento týden chystá představit mininotebook, který bude mít dvě třetiny velikosti standardního laptopu a bude konkurovat asijským produktům. Uvedl to informovaný zdroj, který tak potvrdil zprávu listu Wall Street Journal.

Dell "mini" bude podle zdroje stát necelých 400 dolarů (pod 6800 korun). Monitor bude mít úhlopříčku necelých 23 centimetrů a přístroj bude fungovat s operačním systémem Windows nebo Linux, napsala agentura Reuters. Mluvčí Dellu se ke zprávě podle agentury zatím nevyjádřila.

Konkurence nabízí zajímavé modely už nyní
MicroStar WIND-U100-4
Srdcem notebooku MicroStar WIND-U100-4 je nízkonapěťový procesor Intel Atom s frekvencí 1600 MHz a je podpořen 1024 MB operační paměti typu DDR2. V tomto modelu je k dispozici 80 GB pevný disk. Model je dodáván bez optické mechaniky. Notebook disponuje klasickou notebookovou klávesnicí bez numerické části. :. MicroStar WIND-U100-4  Zobrazovací jednotkou je zde desetipalcový LCD displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů, kterému poskytuje potřebná data integrovaná grafická karta Intel se sdílenou pamětí. Notebooku však nechybí ani poměrně bohatá výbava v podobě: bezdrátová karta WiFi a BlueTooth a dokonce i malá webkamera. Laptop je vybaven tříčlánkovou baterií a operačním systémem Windows XP Home.
Acer Aspire One
Notebook Aspire One je poháněn nízkonapěťovým procesorem Intel Atom s frekvencí 1,6 GHz. Tento nejmenší procesor z dílny Intelu je vyrobený speciálně pro přenosná zařízení MID (Mobile Internet Devices) a pro jednoduché, cenově dostupné počítače.  :. Acer Aspire One Procesor je navržen tak, aby spotřebovával co nejméně energie a umožnil připojení k internetu. Do vínku dostal notebook displej s velikostí 8,9“ a rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů a LED podsvícením. 512 MB operační paměti plně dostačuje pro provoz kancelářských aplikací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám