Hlavní obsah

Apple zřejmě příští týden představí několik nových výrobků

Americká společnost Apple zřejmě příští týden představí několik nových výrobků a předpokládá se, že u některých starších produktů sníží ceny. Shodují se na tom analytici, kteří sledují toto odvětví a především firmu Apple. Ta by měla novinky představit na akci s názvem Let's Rock.

Článek

Očekává se, že Apple ukáže nové hudební přehrávače iPod, s nimiž slaví úspěch už několik let. Firma kromě přehrávačů vyrábí i počítače, laptopy a také multimediální telefon iPhone.

Agentura Reuters upozorňuje na propagační materiály, které jí spolu s pozvánkou na akci Let's Rock Apple zaslal. Firma sice neuvedla, co přesně lze od akce očekávat, podle Reuters se ale nové modely objevují právě při takové příležitosti.

Nejzajímavější výrobky Applu, které ovlivnily celý svět
Nejtenčí notebook MacBook Air
Nejtenčí notebook na světě si nechá říkat MacBook Air. Displej má úhlopříčku 13,3“ a v notebooku najdete 80GB disk, dvoujádrový procesor Intel Core2 Duo frekvence 1,6GHz nebo 2 GB operační paměti. Kvůli tloušťce pouze 1,94 cm byla DVD mechanika přesunuta ven do externího pouzdra. Baterie je kvůli netypickému tvaru vestavěná. :. Apple MacBook Airfoto: Apple
Nejoblíbenější multimediální přehrávač iPod
iPod Nano třetí generace s hliníkovým tělem je jedním z nejoblíbenějších kapesních přehrávačů současnosti. Jednou z hlavních předností je 24hodinová výdrž na baterii. Zařízení je nabízeno ve stříbrném, růžovém, zeleném a modrém provedení, a to v kapacitách 4 GB nebo 8 GB.: iPod nanofoto: Apple
Nejdiskutovanější komunikátor iPhone 3G
Mobil iPhone je snad nejdiskutovanějším telefonem světa. Novinka s dodatkem 3G přidala podporu rychlých bezdrátových 3G sítí. Ty zatím využijete pouze v Praze a Brně (ne se všemi českými operátory). Nový iPhone je ze strany výrobce neustále obohacovaný o nové funkce. Fanda moderních technologií jistě ocení integrovanou GPS navigaci a zachovaný výborný přehrávač multimédií.:. Mobilní telefon Apple iPhone 3Gfoto: Apple

Americká ekonomika nyní prochází útlumem, pro který je většinou typický i pokles spotřebitelských výdajů. To se pak v řadě firem projevuje nižšími tržbami. Apple si hodně pomáhá tím, že pečuje o svou značku, takže se jeho tržní hodnota už dostala nad tržní hodnotu společnosti Google.

"Musí to být nové iPody. To je stoprocentně jisté. Jediné, na co neumím odpovědět, je to, zda představí i nové laptopy MacBook," podotkl analytik společnosti Needham & Co Charles Wolf.

Šéf Applu Steve Jobs v červenci řekl, že firma pracuje na několika nových výrobcích, které by chtěla předvést v nadcházejících měsících. Nyní ale zástupci firmy nechtějí žádné podrobnosti říci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám