Hlavní obsah

Multifunkční paměťová karta si rozumí s několika zařízeními najednou

Novinky, Miloslav Fišer

Ať už posloucháte mp3 přehrávač, nebo fotíte na dovolené, ani v jednom případě se většinou neobejdete bez paměťových karet, na které byste uložili fotky nebo písničky. Některá zařízení ale používají různé typy karet, a tak je potřeba nakoupit několik pamětí. A to už vůbec nemluvíme o investici do čtečky paměťových karet, abyste mohli uložená data nahrát i do počítače. Ale jde to i snadněji.

Článek

Zajímavé zařízení uvedla na trh společnost A-DATA. Jedná se o multifunkční kartu s kapacitou až 8 GB, která si rozumí s nejrůznějšími mobilními telefony, digitálními fotoaparáty, ale i s kapesními počítači a mp3 přehrávači.

Zajímavostí jsou dva přiložené adaptéry na SD karty a na USB rozhraní. Paměťovou kartu typu microSD tedy hravě proměníte na standardní SD kartu. K propojení karty s počítačem nepotřebujete žádnou čtečku.

Paměťové karty microSD

Micro-Secure Digital paměťové karty v provedení SDHC (s vysokou kapacitou) patří mezi ty nejmenší a velmi flexibilní karty. Používají se v různých mobilních zařízeních, MP3 přehrávačích a dalších zařízních.

Karty tohoto typu jsou velikostí menší než poštovní známky - 11 mm x 15 mm x 1 mm. MicroSDHC karty jsou s pomocí různých adaptérů zpětně kompatibilní s kartami SD či miniSD.

Stačí sundat nástavec, pod kterým se skrývá standardní USB konektor. Kartu pak přes toto rozhraní jednoduše připojíte k libovolnému počítači. Výrobní náklady na tento set se překvapivě nepromítly do pořizovací ceny karty. 8 GB variantu tedy koupíte za necelých 900 Kč, což je cela leckdy nižší, než je tomu u běžných microSD karet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám