Hlavní obsah

Nejmenší projektor k mobilnímu telefonu na světě se vejde do kapsy

Představte si, že chcete známým ukázat video nebo fotku, kterou máte v mobilu. Dívat se na ni přes nepatrný displej není ničím příjemným. Mobil jde navíc z ruky do ruky a kdoví, jestli se k vám nakonec vrátí. Problém má koncem roku vyřešit nový Pico Handheld projektor, který se vejde do vaší kapsy.

Článek

Pico Handheld projektor dosahuje hmotnosti asi 120 gramů a srovnávat se může s velikostí nejmenšího telefonu. Vejde se tak snadno do dlaně, ale i do kapsy vaší košile.

Přístroj je možné propojit s mobilem nebo kapesním počítačem. Nadšené majitele kapesních hudebních přehrávačů iPod od Apple samozřejmě potěší, že projektor je schopen komunikovat i s nimi.

:. Projektor se spáruje s kompatibilním zařízením pomocí speciálního kabelu. Foto: www.unplggd.com

Projektor pak dokáže na téměř jakémkoli pozadí vytvořit obraz s plochou 100x větší než obrazovka telefonu. Projektor by se měl na trhu objevit počátkem roku 2009. Jeho prodejní cena nebyla zatím prozrazena.

Již nyní se tak můžeme těšit na dobu, kdy budou nejmenší DLP projektory montovány přímo do přehrávačů a mobilních telefonů.

Reklama

Související články

High-tech: mobilní telefon s projektorem

Americká firma Texas Instruments připravila další verzi svého miniaturního projektoru. Zařízení integrovala do mobilního telefonu. Projektor je široký jeden...

Výběr článků

Načítám