Hlavní obsah

Odolný externí disk od Toshiby se při pádu sám vypne

Novinky, Miloslav Fišer

Toshiba rozšířila svou rodinu externích 2,5 palcových harddisků a představila nový bytelně stavěný externí harddisk s připojením přes rozhraní USB 2.0. Harddisk SecuRed nabízí vestavěný pevný disk s kapacitou 200 GB chráněný čidlem volného pádu a krytem, který je odolný proti polití. Je vybaven čtečkou otisků prstů, zabezpečením pomocí hesla a šifrováním uložených dat.

Článek

„Přenosná zařízení pro zálohování dat jsou dnes stále více používaná vzhledem k rostoucí potřebě ukládat pracovní nebo osobní data,“ říká Jiří Horák, Country Manager společnosti Toshiba Europe.

„Bezpečnost je při ukládání důležitých dat na externí harddisky klíčová, a právě proto jsme tomuto aspektu věnovali tolik pozornosti. Díky kapacitě 200 GB v kombinaci s nejmodernějšími funkcemi zabezpečení ve stylovém, lehkém a malém zařízení je SecuRed na současném trhu jedinečný,“ dodává Horák.

Nový harddisk nabídne řadu funkcí zabezpečení dat

Kromě krytu odolnému proti polití má SecuRed vestavěné čidlo volného pádu. Dokáže rozpoznat volný pád, nárazy nebo otřesy v jakémkoli směru. Jakmile k takové situaci dojde, čidlo ihned oddálí čtecí hlavy harddisku od ploten, čímž ochrání cenná data. Po takové události se uživatel může opět přihlásit a pracovat s daty bez jakýchkoli problémů.

Kromě ochrany před vnějšími vlivy je kladen velký důraz i na zabezpečení uložených dat proti neoprávněnému použití. Vestavěná čtečka otisků prstů umožní přístup k uloženým datům a souborům pouze autorizované osobě. Zabezpečení pomocí hesla je založeno na silném šifrovacím algoritmu AES-256 a na vestavěném softwaru, jenž zajišťuje šifrování celého harddisku a zásadně tak zvyšuje úroveň zabezpečení dat.

Červená mu sluší

Harddisk je zabudován v červeném a černém krytu s modrým proužkem indikace napájení, který rovněž obohatí celkově elegantní design. SecuRed je atraktivním doplňkem jakéhokoli notebooku nebo stolního PC.

A díky rozměrům 130 mm délky, 85 mm šířky a 19 mm výšky tento harddisk nezabere příliš místa ani v aktovce, ani na stole. Externí pevný disk Toshiba Secured bude v ČR a na Slovensku k dostání počátkem srpna tohoto roku a jeho doporučená koncová cena včetně DPH bude pro ČR 4 510 Kč a pro Slovensko 5 700 Sk.

Reklama

Související články

Češi mají svůj první hudební Blu-ray disk

Zpěvák a kytarista Dan Šustr novinářům představil první český hudební Blu-ray Disk s materiálem jeho skupiny 2Wings. Nový nosič, na který se vejde větší...

Výběr článků

Načítám