Hlavní obsah

Japonci na podzim začnou prodávat přenosný karaoke přehrávač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská firma se na podzim chystá uvést na trh miniaturní přenosný přístroj pro karaoke a milovníci zpěvu si tak budou moci zazpívat své oblíbené písně opravdu všude. Zařízení pojmenované Hi-kara od společnosti Takara Tomy je sedmicentimetrová kostka o váze menší než půl kilogramu a s obrazovkou o průměru 6,1 centimetru.

Článek

Mašinka je vybavena sluchátky a reproduktory a jednotlivé skladby lze do ní nahrát buď z internetu, nebo si zákazníci mohou zakoupit speciální zásobníky s velkým výběrem nahrávek. Zaváděcí cena Hi-kary bude údajně činit v přepočtu asi 1 550 korun, přičemž hudební zásobníky vyjdou na asi 620 korun.

Cílovou zákaznickou skupinou v Japonsku mají být podle výrobce mladí lidé, kterým místní přísné zákony nedovolují navštěvovat karaoke bary, protože se zde nalévá alkohol. "Středoškolačky nemohou jít do těchto podniků, i když si chtějí jen zazpívat.

Nyní si to s tímto novým přístrojem mohou vyzkoušet kdekoliv," prohlásil marketingový ředitel společnosti Takara Tomy Šigekazu Mihaši. Karaoke je způsob zábavy, kdy amatérský zpěvák zpívá do hudebního základu. Skladby jsou většinou velice známé populární písně, ze kterých je částečně nebo úplně odstraněn hlas původního interpreta.

První zařízení na přehrávání karaoke i samo slovo pochází z Japonska. V japonštině toto označení znamená "prázdný orchestr". V současnosti je karaoke populární po celém světě, mimořádně oblíbené je zvláště v asijských zemích, kde jsou domácí karaoke přístroje součástí vybavení obývacích pokojů mnoha rodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám