Hlavní obsah

Creative představila novou zvukovou kartu pro PCI Express

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obměnit svou nabídku zvukových karet se rozhodla společnost Creative, která přichází jako jedna z prvních se zvukovou kartou, určenou pro novější rozhraní PCI Express. Přesněji byly ohlášeny hned dva nové modely Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional a Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series v provedení pro slot PCI Express.

Článek

Herní počítačová sestava se neobejde bez výkonné grafické karty a silného procesoru. Stále častěji si však profesionální hráči osazují své sestavy i samostatnými zvukovými kartami.

„Audio hraje u profesionálních hráčů velmi důležitou roli, protože každá konkurenční výhoda rozhoduje o tom, zda vyhrajete, nebo prohrajete. Samostatné zvukové karty výrazně zlepšují výkon jakéhokoliv profesionálního hráče, protože nám umožňují slyšet i to, co nemůžeme vidět, a díky tomu můžeme hrát na té nejvyšší úrovni,“ řekl Johnathan „Fatal1ty“ Wendel, světový šampión a herní legenda, který nyní pracuje jako komentátor CGS.

Technické specifikace nových zvukových karet
Procesor Creative X-Fi speciálně navržený pro vysokorychlostní sloty PCI Express moderních pécéček.
Technologii X-Fi Crystalizer, která využívá audio algoritmy pro inteligentní a selektivní obnovu výšek a hloubek zvukových efektů, nástrojů, vokálů i hlasů, které byly poškozeny během komprimace do formátů MP3, AAC herního audia apod.
Technologii X-Fi CMSS-3D pro vytváření virtuálního prostorového herního nebo hudebního zvuku ve sluchátkách nebo v reproduktorech. Ve hrách slyšíte své protivníky přesně v místech, kde se právě nalézají. Hudba se rozšíří do prostoru tak, že vás zcela obklopí.
Podporu Dolby Digital pro prostorový zvuk 5.1 ze systému domácího kina.
Software Creative ALchemy pro obnovu EAX a prostorového zvuku ve hrách využívajících technologii DirectSound a provozovaných ve Windows Vista.
Certifikovanou shodu se standardem UAA pro maximální kompatibilitu s Windows Vista.
Vyhrazenou zvukovou paměť X-RAM pro zlepšení výkonu vybraných her.
Certifikát THX pro prostorový zvuk při přehrávání filmů.
Software PowerDVD s dekódováním DTS-ES a Dolby Digital-EX.
24bitovou kvalitu zvuku a odstup signálu od šumu 109 db.
Podporu nahrávání ASIO se zpožděním jedné millisekundy a minimálním zatížením CPU počítače.

„PCI Express modely našich herních zvukových karet Sound Blaster X-Fi jsme vyvinuli s cílem vyhovět specifickým požadavkům našich koncových uživatelů,“ řekl Steve Erickson, viceprezident a generální manažer Creative pro audio a VLSI segment.

:. Zvukovou kartu je možné zakoupit i ve verzi s panelem do pozice s mechanikami.

„Přepracovali jsme přitom náš procesor X-Fi tak, abychom mohli poskytnout ještě vyšší výkon a nabídnout zákazníkům to nejlepší audio pro osobní počítače, jaké je dnes k mání. Jakmile uslyšíte zvuk nových karet pro PCI Express, okamžitě pochopíte, o co jde," pokračuje ve výčtu předností novinky generální manažer Creative.

„Karty navíc disponují kódováním Dolby Digital, takže je lze připojit k systému domácího kina a získat z hraní ještě lepší požitek. Karty Sound Blaster Titanium jsou navíc optimalizovány pro Windows Vista díky tomu, že jejich hardware odpovídá standardu UAA,“ zakončuje představení produktu Erickson.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám