Hlavní obsah

Logitech V450 Nano: I notebook můžete ovládat pohodlně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svou nabídku počítačových myší obohacuje společnost Logitech o model s názvem V450 Nano, který je primárně určen pro použití s notebooky. Jedná se o nástupce oblíbeného "hlodavce" Logitech V450. Největší předností nové myšky je bezdrátový Nano přijímač. Jak již samotný název vypovídá, dosahuje bezdrátový adaptér „nano“ rozměrů, a tak je ideálním řešením pro použití notebooků na cestách.

Článek

Díky malým rozměrům lidé mohou „nano“ přijímač připojit do USB portu pouze jednou a zapomenout na něj – tedy ponechat ho v notebooku. Tato technologie se nazývá „plug-and-forget“, v překladu znamená „zapoj a zapomeň“. Jedná se o vtipné přepracování názvu technologie většiny dnešních USB flashdisků „plug-and-play“ („zapoj a hraj“).

Logitech V450 Nano je obohacen o čtyřsměrné scrollovací kolečko, které značně usnadní pohyb v dokumentech, internetu, ale také práci s obrázky. Některým uživatelům by však mohla chybět programovatelná tlačítka po stranách myši. Ty nabídnou až vyšší řady myšek společnosti Logitech.

Bezdrátový přijímač pracuje na principu technologie Bluetooth v pásmu 2,4 GHz. Přestože s ním není kompatibilní, nabízí dosah signálu až na vzdálenost devíti metrů. O napájení se starají dvě tužkové baterie typu AA, které by měly podle informací výrobce udržet myš při životě po dobu jednoho roku.

Uživatelé notebooků ocení pohodlný, ergonomický design, jehož součástí jsou i měkce pogumované úchopy po stranách. Logitech V450 Nano bude v ČR dostupný začátkem července, přičemž jeho doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 1 290,- Kč. Předchozí model Logitech V450 bez přízviska Nano s přijímačem větších rozměrů můžete zakoupit za cenu okolo devíti set korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Jiná dimenze: Test herní laserové myši Logitech G9

Nejmladší myška ve službách amerického Logitechu není na světě ještě ani měsíc, a už se dokáže pořádně ohánět lokty. Aby také ne, když jí daly sudičky do vínku...

Výběr článků

Načítám