Hlavní obsah

Druhá generace levných PC je tady

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S levnými počítači se na přelomu loňského a letošního roku roztrhnul pytel. Jeden výrobce předháněl druhého s co možná nejoriginálnějším a také nejlevnějším návrhem. Zajímavý návrh s názvem Classmate PC přinesla také společnost Intel. Nyní se však můžete těšit již na druhou generaci těchto zajímavých strojů.

Článek

Společnost Intel představila na mezinárodní konferenci IDF (Intel Developer Forum) nový design svých počítačů Classmate PC. Ve svém příspěvku prohlásil Andrew Chien, viceprezident divize Intel Corporate Technology Group a ředitel Intel Research, že Classmate PC je cenově dostupnou, plně funkční a odolnou počítačovou platformou zaměřenou především na využití internetu.

Tyto uživatelsky přívětivé počítače mají možnost bezdrátového připojení, nabízejí delší životnost baterie, mají klávesnici odolnou proti vodě a v případě pádu vydrží větší nárazy. Intel tuto kategorii počítačů nazývá „netbooky”.

:. Druhá generace Classmate PC je tady

Počítač byl navržen tak, aby výrobci měli volnou ruku ve vytváření různých modelů laptopu podle účelu vzdělávání. Nový návrh Classmate PC je nejnovějším inovačním a vzdělávacím nástrojem, který mohou využívat rodiče a učitelé po celém světě. S pomocí moderní technologie, nových počítačů a neomezeného přístupu k internetu tak mají možnost lépe vzdělávat své studenty.

Cílem konceptu Classmate PC je vyšší dostupnost internetu

„Pouhých pět procent dětí na světě má přístup k počítači a internetu,” upozornil Chien. „Oblast vzdělání je zářným příkladem toho, jak technologie zlepšují naše životy. Na vlastní oči jsme viděli, jak technologie pomáhá učitelům vytvářet zábavnější a efektivnější učební osnovy.

:. Druhá generace Classmate PC je tady

Také nás dojalo nadšení dětí inspirovaných touto technologií. Classmate PC společnosti Intel je jednou z cest, jak podporujeme snahy IT odvětví o šíření technologických výhod do oblasti globálního vzdělávání dětí.”

Srdcem „netbooku“ je procesor Intel Celeron M

Druhá generace Classmate PC je postavena na procesoru Intel Celeron M, nabízí bezdrátovou Wi-Fi 802.11b/g a další síťové funkce. Nejlepší z těchto netbooků disponuje 9palcovým LCD displejem, šestičlánkovou baterií, 512 MB operační paměti, úložištěm v podobě 30 GB pevného disku a integrovanou webovou kamerou.

Počítač Intel Classmate PC podporuje systém Microsoft Windows XP a různé varianty operačního systému Linux. S předinstalovaným softwarovým vzdělávacím balíčkem jsou tyto netbooky ideální pro vzdělávací účely ve třídách. Software a další obsah bude k dostání ve více než osmi jazycích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám