Hlavní obsah

Japonci nabízí projektor s velmi malou projekční vzdáleností

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Hitachi nabízí jedny z prvních zařízení s ultra krátkou projekcí. Model CP-A100 může být vzdálen od projekční plochy 42 centimetrů, přesto je schopen vytvořit obraz o úhlopříčce 153 cm.

Článek

Systém pracuje s novou sadou čoček a zrcadel. Díky tomu bylo možné výrazně zkrátit projekční vzdálenost, asi dvojnásobně ve srovnání s klasickými, ale nepoměrně levnějšími zařízeními.

Hitachi si nechává za svůj produkt velmi dobře zaplatit. Cena CP-A100 byla pro český trh stanovena na bezmála 60 000 korun s daní.

Jednotka poskytuje obraz s XGA rozlišením (1024 x 768 bodů). Jas se dostal na úroveň 1500 lumenů v normálním režimu a na 2000 lumenů v módu zvýšeného jasu.

Projektor je vybaven škálou bezpečnostních prvků. Zmiňme zámek na PIN kód, vlastní obrazovka "MyScreen" je také jištěná PIN kódem, přítomen je i zámek Kensington. Projektor umí uživatele vaovat rovněž přes email.

Zařízení s velmi krátkou projekční vzdáleností jsou zatím drahá. Oceňujeme na nich však to, že se přednášející nemusí jako doposud vyhýbat paprskům projektoru, aby nerušil obraz.

Navíc když se projektor nachází blíže u zdi, pak neruší hlukem ventilátorů tolik jako klasický model, který je umístěn blíže divákovi. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám