Hlavní obsah

Fujitsu a Acer začali garantovat nulový výskyt vadných bodů v LCD

PRAHA

Společnosti Fujitsu Siemens Computers a Acer začali od prvního listopadu garantovat nulový počet vadných bodů u vybraných LCD monitorů. U Fujitsu platí záruka 6 měsíců od data prodeje, Acer její délku neupřesnil.

Článek

Nulový počet vadných bodů garantuje Fujistu u všech nových panelů řady ScenicViews Premium a řady ScaleoView H a Q. Aktuálně se akce týká modelů P20W-3, P22W-3, P24W-3 a H19-2, H19W-2 a Q22W-1.

Zástupci Fujitsu rovněž dodali, že sjednotili záruku řad pro profesionální a pro domácí uživatele. Na všechny panely tak firma poskytla tříletou záruční lhůtu. Dříve to platilo jen pro obrazovky série ScenicView.

Bez vadných pixelů i u Aceru

Acer garantuje mulový počet chybných bodů u řady Office. Ta je tvořena monitory s úhlopříčkou od 17" (4:3) do 27" se širokoúhlým formátem i formátem 4:3.

Všechny nové panely jsou podle Aceru vybaveny funkcí adaptivního řízení kontrastu (ACM), která dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu a má zajistit ostřejší obraz. Technologie adaptivního řízení kontrastu by měla rovněž snížit spotřebu.

Co jsou to vadné pixely
Barevný LCD displej je tvořen milióny pixelů, z nichž každý obsahuje tři tranzistory barvy červené, zelené a modré. Vadný pixel je bod, který má jeden nebo všechny z těchto tří prvků poškozeny tak, že neustále svítí či je pohaslý. 17" palcová LCD obrazovka je tvořena zhruba čtyřmi milióny tranzistorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám