Hlavní obsah

Acer uvedl easyStore s kapacitou několika TB pro archivaci dat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektronických šikulů, kteří slouží k archivaci multimédií, je na trhu celá řada. Nový model představil v říjnu Acer. Jeho easyStore pojme až 2 TB dat. Problémem přístroje není jeho výkon, ale spíše cena, která se v nejvyšší výbavě blíží 30 000 korunám.

Článek

Aspire easyStore je zařízení pro správu digitálních souborů. Přístroj lze připojit k domácí síti bezdrátově. Pracuje však také s USB rozhraním.

Přístroj de facto nahrazuje další USB disk, díky malým rozměrům (16 x 18 x 21 cm) jej lze postavit na libovolné místo, např. do knihovny, vedle televizního přijímače či do rohu pracovny.

Aspire easyStore s maximální kapacitou 2 TB může uchovávat cokoliv - od fotografií, po hudbu a filmy. Z easyStore lze například streamovat hudbu do jednoho pokoje, zatímco ve druhé hraje z easyStore spuštěný film.

:. Acer easyStore je výkonný, ale nepříjemně drahý

O připojení a streamování digitálního obsahu se starají vestavěné servery UPnP AV a DLNA. EasyStore by měl také chránit data v případě selhání některého ze čtyř vestavěných disků, jimiž je přístroj vybaven.

Systém s kapacitou 2 TB prodává Acer na českém trhu za přibližně 30 000 korun s daní. Za tuto částku sežene uživatel například dva systémy od společnosti Western Digital (model My Book Pro Edition II), každý s kapacitou 2 TB. Přístroje ale nepodporují bezdrátové rozhraní a pokročilé streamovací funkce jako Acer easyShare.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám