Hlavní obsah

iPaqy do dlaně se neztratily, HP představila pět nových

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽENEVA

Hewlett-Packard představil ve švýcarské Ženevě pět nových mobilních zařízení, které rozšířily stávající počet handheldů rodiny iPaq. V rámci novinek ukázala HP dvojici 3G messengerů, navigaci a dvě PDA.

Článek

Poslední HP handheldy využijí hlavně ti, kteří chtějí být neustále online. Typy HP iPaq 914  a HP iPaq 614 se připojují k internetu přes mobilní sítě třetí generace (3G HSDPA) nebo integrovanou WiFi. iPaq 914 Business Messenger dostal do vínku alfanumerickou QWERTY klávesnicí a rolovací kolečko.

Kolega iPaq 614 Business Navigator s 12 klávesami je uzpůsoben pro ovládání jednou rukou, má T9 a klávesu pro snažší rolování mezi emaily. Klávesa se také hodí k zvětšování / zmenšování map nebo pro pohyb mezi soubory.

:. Modely iPaq 914 (vlevo) a iPaq 614 (vpravo) pracují s vestavěným GPS a běží pod operačním systémem Windows Mobile 6 Professional. Mimo dotykový displej, který je jejich očekávanou součástí, se chlubí 3Mpix foťákem. Cena zařízení rovna necelým 16 000 Kč není zrovna z nejmenších.

Spíš pro cestovatele je iPaq Travel Companion 314 s 4,3" širokoúhlým displejem s vysokým rozlišením, který pracuje s 3D navigací, tedy podobně jako například novinky od Panasoniku, Asusu nebo Sony.  

:. iPaq Travel Companion 314  za 11 000 tisíc doprovodil webový plánovač cest.

HP iPaq 214 je klasickým počítačem do dlaně. Informace zobrazuje přes dotekový VGA diplej s úhlopříčkou čtyři palce. Samozřejmosti typu WiFi a Bluetooth naštěstí v zařízení za necelých 11 000 korun nechybí. Vůbec nejlevnějším handheldem je poslední z novinek - HP iPaq 114 Classic. S WiFi, Bluetooth a Windows Mobile 6 stojí pod osm tisíc korun.

:. iPaq 114 Classic (vlevo) vs. iPaq 214 (vpravo)

Reklama

Výběr článků

Načítám