Hlavní obsah

Odložte nákupy, AMD se prý chystá zlevňovat procesory

Novinky, adr

Příští pondělí, tedy 8. října, by se měly významně snížit ceny vybraných dvoujádrových procesorů výrobce Advanced Micro Devices. Tvrdí to web AMDZone.com s odvoláním na tiskovou zprávu od AMD.

Článek

AMD plánuje podle tiskové zprávy zlevnit pouze dvoujádra Athlon X2 5000+, 5200+, 5600+, 6000+ a 6400+. Zástupci AMD však neuvedli, o kolik procent sníží ceny výše jmenovaných procesorů.

Cena modelu s ratingem 5000+ se v současnoti pohybuje na českém trhu kolem 3000 korun s daní. Dražší, ale také výkonnější čip 6400+ stojí dvojnásobek.

Tyto čipy jsou určeny do středně výkonných počítačů. Do špičkových strojů míří procesory rodiny Phenom se čtyřmi jádry, které by se měly na trhu objevit začátkem příštího roku. AMD tak srovná krok s Intelem, který čtyřjádra začal prodávat loni.

Zájemci o procesory z dílny AMD, kteří nespěchají na koupi nového čipu nebo počítače, si mohou počkat také pár měsíců na uvedení poměrně zajímavého produktu se třemi výpočetními jádry.

Cenu novinky společnost neupřesnila, nicméně má být z "mid-range segmentu". Trojjádro má přinést uživatelům vyšší výkon ve srovnání se současnými dual-core čipy, dodal jeho výrobce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám