Hlavní obsah

Speciální ThinkPad za 100 000 Kč slaví 15 let trvání značky

Divizi americké IBM, která vyráběla osobní a přenosné počítače, sice před několika lety odkoupila čínská Lenovo, výroba notebooků značky ThinkPad však zůstala zachována. Laptopy řady ThinkPad jsou na trhu již 15 let a jejich výročí Lenovo oslavila luxusním modelem potaženým kůží v ceně přibližně 100 000 korun.

Článek

Luxusních kožených ThinkPadů, kterou nebudou vyvedeny v tradiční nudné černé barvě, prodá Lenovo pouze 5000 kusů. Každý tento notebook řady "Reserve" stojí 5000 dolarů.

Uživatel si spolu s přístrojem kupuje rovněž prvotřídní zákaznickou podporu, která trvá 36 měsíců. Každý laptop proto obsahuje zvláštní klávesu, jejímž prostřednictvím se majitel spojí s help line.

Speciálně školený personál je k dispozici sedm dnů v týdnu, 24 hodin denně. Pokud ThinkPad potřebuje opravit, technik přijede na místo do čtyř hodin a o poškozený přístroj se postará. Jestliže je přístroj neopravitelný či ztracen, Lenovo jej do jednoho dne nahradí novým.  Služba je dostupná ve dvaceti zemích světa.

:. Lenovo dalo v případě luxusní řady notebooků černé barvě vale.

ThinkPad Reserve se prodává na území Spojených států, Anglie, Hong Kongu, Kanady, Číny, Francie a Spojených arabských emirátů.

Po hardwarové stránce je notebook shodný s modelem ThinkPad X61, který je postaven na platformě Intel Centrino Pro. Srdcem počítače se stal čip Intel Core 2 Duo s kmitočtem 2,2 GHz. Systém doplnily 2 GB operační paměti, 160 GB pevný disk a program Windows Vista Ultimate.

Z ostatního příslušenství jmenujme CD/DVD vypalovačku, 80 GB externí disk. Baterie udrží laptop při životě sedm hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám