Hlavní obsah

Na web prosákla cena levného Eee počítače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přenosný počítač s krkolomným názvem Eee PC představil Asus již počátkem června. Systém se měl prodávat za necelých 200 dolarů. Podle čerstvých, avšak neoficiálních informací, bude přinejmenším o polovinu dražší.

Článek

Podle deníku Engaget se Eee PC začne prodávat v Severní Americe až koncem září. Oproti předpokladům se tak příchod systému na trh opozdí minimálně o měsíc.

V USA se mají objevit dvě verze tohoto počítače: první z nich bude osazena 2 GB flash paměti, čtyř- nebo šestičlánkovou baterií a bude stát 269 - 299 dolarů (asi 5400 - 6000 Kč).

Druhý model Eee PC v ceně 369 - 399 dolarů by již měl komunikovat se 4 GB flash pamětí. Jakou další výbavou, která by ospravedlnila jeho vyšší cenu, bude osazen, není známo.

Mobilní počítače by měly být k dostání v černé či bílé barvě. Vestavěná baterie by jim měla zaručit provoz po dobu čtyř, resp. pěti hodin.

V tomto roce chtěl Asus vyrobit půl miliónu kusů zřízení Eee PC. Název tohoto produktu vznikl z větného spojení "Easy to learn, easy to work and easy to play".

Červnové specifikace přístroje Asus Eee PC 701
Displej:7"
CPU:Intel Celeron M
OS:Linux / MS Windows XP
Komunikační rozhraní:10/100 Mbps Ethernet; 56 K modem, WiFi 802.11b/g
Grafika:Intel UMA
Paměť:512 MB DDR2-400
Kapacita pro data:4/ 8/ 16 GB flash
Webová kamera:300 K obrazových bodů
Audio:Hi-Definition Audio; stereo speaker; mikrofon
Výdrž na baterie:3 hodiny
Rozměry a váha:22.5×16.5×2.1~3.5 cm, 0.89 kg
Zdroj:DigiTimes

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám