Hlavní obsah

Mobil Apple iPhone se neprodává podle očekávání

První mobilní telefon Apple iPhone se podle analytiků neprodává tak dobře, jak se očekávalo. I přesto je počet již prodaných kusů a zároveň přihlášených do sítě operátora AT&T za první dva dny poměrně vysoký - mobil zaregistrovalo 146 000 uživatelů.

Článek

Analytici však byli nepoměrně více optimističtí. Podle nich se mělo za dva dny prodat a zároveň registrovat 400 000 až 500 000 mobilů iPhone. Kvůli nižšímu zájmu uživatelů o nový telefon od Apple poklesly akcie této společnosti v průměru o čtyři procenta.

Jiné zdroje však hovoří o tom, že se mobilů prodalo v prvních 24 hodinách, co byl na trhu, kolem půl miliónu kusů. Ne všichni lidé jej však  údajně registrovali v síti operátora AT - mobil používají jen jako zajímavou technologickou hračku. [celá zpráva

Kdo chce s iPhone totiž legálně volat, musí s AT uzavřít alespoň dvouletou smlouvu a platit minimálně 60 dolarů měsíčně, v přepočtu asi 1270 Kč.

Avšak ani to už nemusí být pravda. Podle neoficiálních informací je možné iPhone uzpůsobit k tomu, aby pracoval v sítích i jiných operátorů. Samozřejmě je tato úprava nelegální a vlastník přístroje ji dělá na své vlastní nebezpečí. [celá zpráva]

Všeuměl bez podpory sítí třetí generace

Apple iPhone charakterizuje širokoúhlý barevný dotykový displej, který se ovládá přímo prsty. Digitální fotoaparát přístroje nabízí rozlišení dva megapixely, iPhone má i program pro správu fotografií. Internetové připojení zajišťuje technologie EDGE nebo bezdrátová Wi-Fi.

Mnoha lidem však chybí podpora sítí třetí generace (3G), která by dovolila například se zařízením videotelefonovat nebo mít v přístroji vskutku rychlý internet. V přístroji je možné prohlížet soubory ve formátu Word, Excel či PDF. Jak se pracuje s mobilem Apple iPhone se můžete shlédnout zde. [celá zpráva]

V ČR za 15 000 Kč

iPhone se prodává ve verzi za 499 nebo 599 dolarů (10 700 a 12 800 Kč), hlavně podle kapacity paměti (4 GB či 8 GB). V Evropě by měl být iPhone k dostání ke konci roku a v ČR by se jeho cena mohla blížit 15 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám