Hlavní obsah

Carl Zeiss dělá objektivy pro webové kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FREMONT

Výrobce počítačových periferií Logitech a producent objektivů Carl Zeiss v pátek oznámili exkluzivní spolupráci. Logitech doufá, že se díky tomuto spojenectví stane jedním z nejlepších výrobců webových kamer na světě.

Článek

Společnost Carl Zeiss je známou v oblasti optiky od úplných počátků fotografie. Také Logitech je známou společností, avšak v oblasti vývoj počítačových periferií. Firma představila svou první webovou kameru v roce 1995.

První webové kamery navržené ve spolupráci s Carl Zeiss - Logitech QuickCam Pro 9000 a Logitech QuickCam Pro for Notebooks - by měly být k dostání ve Spojených státech a v Evropě v červenci do tří tisíc korun s daní.

"Kvalita obrazu je dána kvalitou objektivu, který jej snímá," řekl šéf firmy Carl Zeiss Winfried Scherle. "Od roku 1846, kdy Carl Zeiss vytvořil svou dílnu, je naše společnost neustále hnací silou v oblasti optiky. Dnes navrhujeme optické součásti od skel do brýlí až po vesmírné teleskopy. Spolupráce se společností Logitech je pro nás příležitostí zasáhnout do trhů a aplikací, které by si nikdo před dvaceti lety ani nedokázal představit," dodal.

Novinky ostří automaticky

Webové kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks používají systém automatického ostření. Systém je schopen obraz přeostřit za necelé tři sekundy a pomáhá zajišťovat, aby obraz zůstal ostrý i při záběrech z extrémní blízkosti (až do 10 cm od objektivu kamery).

:. Webová kamera Logitech QuickCam Pro 9000. Foto: Logitech

Kamery QuickCam Pro 9000 a QuickCam Pro for Notebooks s 2Mpix senzorem natáčí rychlostí 30 snímků za sekundu. Obě kamery podporují formát obrazu s vysokým rozlišením (HD) 720p, čili na disk nahrávají záznam s rozlišením 960 x 720 pixelů.

Mají klipsu ale i stojan

Kamera Logitech QuickCam Pro for Notebooks se prodává s ochranným cestovním pouzdrem a nastavitelnou pružinovou klipsnou, která ji umí uchytit i na velkých noteboocích s displeji o tloušťce 20 mm. Webkamerka QuickCam Pro for Notebooks navíc obsahuje stojánek, který ji přizvedne do úrovně očí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám