Hlavní obsah

Zen Stone Plus umí kromě MP3 a rádia také nahrávat hlas

Creative uvedl inovovaný MP3 přehrávač Zen Stone Plus. Přístroj s kapacitou 2 GB tak doplnil nedávno uvedený přístroj Zen Stone. Digitální krabička je poměrně levná. Systém s displejem, vestavěným rádiem, hodinami a možností nahrávat hlas totiž i s daní stojí 1900 korun.

Článek

Podobně jako Zen Stone je i varianta Plus dostupná v šesti barvách: černé, bílé, červené, modré, růžové a zelené. Do jeho 2 GB paměti se vejde až 1000 skladeb. (Počítáno při čtyřminutových skladbách v kvalitě 64 kb/s a formátu WMA. Nutno podotknout, že tato kvalita je pro přehrávání zcela nedostatečná. Uživatel by měl volit 128 kb/s či rovnou 192 kb/s).

"Poslední měsíc jsme uvedli na trh MP3 přehrávačů drobný Zen Stone s kapacitou 1 GB a cenou 999 Kč," uvedl Sim Wong Hoo, šéf Creative. "Nyní si uživatelé za necelé dva tisíce mohou pořídit přehrávač s 2 GB pamětí a displejem, který umí ladit radiostanice a nahrávat hlas vestavěným mikrofonem. Přístroj má i hodinky, stopky a nastavitelný ekvalizér."

Pro propojení ZEN Stone Plus s počítačem není potřeba žádný ovladač jako u konkurenčních výrobků například společnosti Apple, které fungují pouze s propracovaným softwarem iTunes.

Creative ZEN Stone Plus ve zkratce
2 GB paměť
Oválný modrý displej
MP3 přehrávač, FM rádio, hodinky/stopky, mikrofon/diktafon
Nastavitelné tlačítko pro rychlý výběr funkce jedním stisknutím
Vestavěná nabíjecí baterie

K Zen Stone Plus patří TravelSound

Podobně jako Zen Stone přichází i "plusko" na trh se širokou škálou doplňků. Například TravelSound Zen Stone je přenosný audio systém se stojánkem pro oba jmenované přehrávače.

:. Miniaturní reproduktory TravelSound Zen Stone spojené s MP3 přehrávačem. Foto: Creative

Lehký systém využívá mikrodrivery a hraje asi 20 hodin. Je napájen dvěma bateriemi velikosti AAA. Při nižších úrovních hlasitosti jej lze používat i bez baterií. TravelSound Zen Stone stojí do tisíce korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám