Hlavní obsah

Víte, jakou grafiku musí mít výkonný herní laptop?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vybíráte notebook, který si snadno poradí s nejnovějšími herními tituly, pak dejte dobrý pozor, aby obsahoval výkonnou grafickou kartu. Pokud ponese zrovna novou GeForce 8700M GT, máte vyhráno.

Článek

8700M GT je totiž jednou z "nej" grafik, kterou můžete svého mobilního kolegu vybavit. Jedná se o rychlejší variantu současné grafické karty GeForce 8600M GT, která je osazována do výkonných přenosných počítačů.

GeForce 8700M GT staví na taktech 625 MHz / 1250 MHz (platných pro jádro) a 1600 MHz (paměti). Je tak o poznání rychlejší než 8600M GT, která si to kmitá pouze s 475 MHz / 950 Mhz (jádro) a 1400 MHz (paměť).

Nová GeForce osmé generace podporuje nejnovější vizuální rozhraní DirectX 10 z dílny Microsoftu. Umí také akcelerovat přehrávání HD obsahu (obsahu s vysokým rozlišením).

Stejně jako všechna mobilní jádra i ona je vybavena úspornými technologiemi, které prodlužují běh notebooku na baterie.

Podle Nvidie budou 8700M GT brzy dostupné na evropském, severoamerickém i asijském trhu. Mezi výrobci, kteří novou GeForce použijí ve svých přístrojích, nebude chybět například Toshiba, Falcon Northwest či Voodoo PC.

Cena novinky nebyla dosud zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám