Hlavní obsah

Apple hlásí rekord: prodalo se více než 100 000 000 iPodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to k neuvěření, ale podle výrobce hudebních přehrávačů rodiny iPod se těchto produktů prodalo už více než 100 miliónů. Sto milióntý kus se prodal v pondělí, uvedli zástupci Apple.

Článek

Vůbec první Apple iPod se na pultech objevil v listopadu 2001 a záhy se stal přístrojem, který dnes přehrává kolem 75 procent hudby v digitálním formátu.

Vývoj iPodu se do dneška nezastavil a uživatelé tak mohou vybírat z jeho několika variant - od nejmenších "shufle" po větší přístroje, které hravě zaplní náprsní kapsu, jenž jsou však schopné přehrávat kromě zvuku také videoklipy.

"Chceme poděkovat milovníkům hudby z celého světa, kteří se postarali o to, že má iPod takový nebývalý úspěch," uvedl šéf Apple Steve Jobs.

Zástupci firmy podotkli, že zhruba po pěti letech, co je iPod na trhu, pro něj vzniklo přes 4000 různých pomůcek (iPod lze instalovat například do lyžařské helmy) a doky pro iPod najdeme ve více než 70 procentech automobilů prodávaných na území Spojených států. Apple koncem loňska rovněž podepsal smlouvu se šesti aerolinkami, které tak budou na palubě během letu poskytovat pro jeho přehrávače hudební obsah.

V současnosti nabízí Apple tři druhy přehrávačů rodiny iPod - iPod, iPod Nano a iPod Shuffle. Jejich ceny se pohybují od 2930 Kč s daní (shuffle) po 9350 Kč s DPH za iPod s 30 GB diskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám