Hlavní obsah

Hitachi se pochlubila čtečkou cév v prstech i novými LCD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru, který probíhá od 15. do 21. března 2007, ukázala japonská Hitachi vlastní nové technologie. Zmiňme "čtečku" cév v prstech coby pokročilé biometrické zabezpečení či LCD panely s tzv. rovinnou aktivací obrazových bodů. Tato technologie by měla zaručit dosud nevídané pozorovací úhly plochých LCD panelů.

Článek

Nová řada biometrických řešení od Hitachi ověřuje identitu uživatele na základě uspořádání cév v prstech (Finger Vein Authentication). Tato biometrická řešení by měla v budoucnu spolupracovat například s bezkontaktními inteligentními kartami. 

Pokročilý biometrický systém ukázala Hitachi na CeBITu široké veřejnosti. Autentifikace na základě uspořádání cév v prstech je původní biometrickou technologií vyvinutou Hitachi. Tvoří technologické jádro v bezpečnostních aplikacích Hitachi Group a v současné době je již nasazena v celé řadě aplikací v Japonsku, jako jsou například bankomaty finančních institucí, povolování vstupu do místností či přihlašování k počítačům.

Horizontální elektrické pole - novinkou v LCD

Hitachi Europe se na CeBITu vytáhla i jinou technologií. Jedná se o řadu LCD panelů s technologií IPS (in-plane switching).

Panel IPS LCD je LCD panel s horizontálním elektrickým polem. Je založen na jednoduchém pohybu částic tekutých krystalů, jež se otáčejí rovnoběžně se skleněnými podložkami. Díky tomu je možné dosáhnout u LCD panelů širokých pozorovacích úhlů, neboť změny v tónu barvy v závislosti na úhlu pohledu, čili gradace, jsou tak malé, že obraz lze dobře vidět z jakéhokoli úhlu, vodorovného či svislého.

IPS LCD mají najít uplatnění v mobilních telefonech a digitálních fotoaparátech, ale také v průmyslových nebo zdravotnických produktech.

Na IPS postavili v Hitachi skoro vše

Hitachi předvedla na CeBITu IPS LCD panely s úhlopříčkou 2,98" a rozlišením WVGA, Adobe RGB IPS panel s úhlopříčkou 2,98", transflektivní IPS panel s úhlopříčkou 2,4", velmi tenký IPS panel s tloušťkou 1,29 mm, technologii RCCS (s nízkou spotřebou).

Ani zde však výčet IPS novinek nekončí - na této technologii byl postaven také inovovaný 3D panel, IPS panel s dlouhou úhlopříčkou 9,2" pro přístroje do automobilů a panel s úhlopříčkou 21,3" a rozlišením UXGA IPS pro zdravotnické aplikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám