Hlavní obsah

Asus ukázal nové laptopy se dvěma LCD, nechybělo ani Lamborghini

ASUS jako výrobce nejen přenosných počítačů, na veletrhu CeBIT představil novou kolekci laptopů. Mezi nejnovějšími kousky přitáhly pozornost zejména modely W5Fe se sekundárním displejem, ASUS-Lamborghini VX2 s propracovaným vzhledem a U1F jako zástupce ultramobilních zařízení.

Článek

Notebook W5Fe s funkcí SideShow, představený poprvé na loňské výstavě CES, svým přídavným displejem rozšiřuje použitelnost počítače.

W5Fe doplnil sekundární displej

Notebook ASUS W5Fe s pomocným displejem SideShow je uzpůsoben zejména požadavkům Windows Vista. Pomocný displej je ovládán vlastním operačním systémem a může být aktivován bez nastartování celého počítače.

Druhý displej umožňuje rychlý přístup k mnoha informacím, včetně naplánovaných schůzek, telefonních čísel, adres a nejnovějších e-mailových zpráv. Na poli zábavy lze externí displej použít pro prohlížení fotografií, přehrávání hudby nebo hraní gamesek typu Solitaire. Mimo pomocného displeje patří do exkluzivní výbavy notebooku W5Fe také například vestavěná otočná webová kamera s rozlišením 1,3 Mpix, nechybí čtečka paměťových karet či integrované rozhraní Bluetooth 2.0EDR, které slouží bezdrátovému připojení.

VX2 - styl především

ASUS-Lamborghini VX2 zaujme hlavně designem. Je založen na nejnovější platformě Intel Centrino. "Širokoúhlý 15,4" lesklý displej s vysokým rozlišením, jasem a nulovým počtem jasných bodů, zobrazuje živé barvy a ostré detaily," uvedli zástupci firmy. Bezpečnost dat je zaručena díky vestavěnému snímači otisků prstů, který čte údaje přímo ze škáry a garantuje tak skutečnou přesnost identifikace.

U1F - nový vzor štíhlosti

Ultrakompaktní notebook U1F s 11,1" širokoúhlým displejem je zhotoven na míru mobilním profesionálům jako stylový společník na cesty. Obrazovka používá speciální panel podsvětlený LED diodami, který má poloviční tloušťku ve srovnání s běžnými LCD panely a je také o třetinu lehčí. Displej má nižší spotřebu energie, nabízí lepší jas a kratší dobu odezvy. [celá zpráva]

Pro posílení celkové mobility notebooku U1F a zároveň zajištění dobré ochrany všech jeho částí, je kryt displeje vyroben ze slitiny hořčíku a hliníku, zatímco základní část je ukryta v pouzdru vyztuženém uhlíkovými vlákny. U1F dostal dále do vínku lehké pouzdro s nerezovými hranami a kůží potaženou pracovní plochu pod klávesnicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám