Hlavní obsah

Sharp představil 46" a 52" LCD TV se 160 GB disky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plné HD rozlišení (1920 x 1080 pixelů), integrované HDTV tunery a 160 GB harddisk - to vše dostala do ranečku nová řada LCD televizí AQUOS HD1E. Tvoří ji modely o velikostech úhlopříčky 46 a 52 palců (117 cm, resp. 132 cm), kterou SHARP oficiálně představil na mezinárodním veletrhu CeBIT 2007.

Článek

Do obývacích pokojů míří vlajkové lodě Sharpu AQUOS LC-46HD1E a LC-52HD1E vybavené dobou odezvy pouhé 4 milisekundy a dvojici HDTV tunerů. Dynamický kontrastní poměr se udává na 15 000:1, obnovovací frekvence obrazu je zatím u LCD nevídaných 100 Hz.

Sharp vyrábí tyto velkoformátové ploché TV v továrně 8. generace Kamejama II, která začala s produkcí tepve v srpnu 2006.

Zástupci Sharpu tvrdí, že eliminovali efekty tzv. "duchů" na obrazovce zdvojnásobením zobrazování počtu snímků až na 100 Hz prostřednictvím interpolace. LCD TV zobrazuje vždy pouze jeden snímek, a to tak dlouho, dokud nenásleduje další.

50 Hz nestačí, tvrdí Sharp

Doposud běžně používanou frekvenci zobrazování snímků 50 Hz nevnímá lidské oko 100% ostře, uvedla společnost. Z toho důvodu je počet snímků za sekundu zdvojnásoben z 50 Hz na 100 Hz. Pro nové 100 Hz televize Sharp to znamená, že jeden snímek se nezobrazuje 8, ale pouze 4 milisekundy. 100 Hz technologie využívá interpolaci (vložení) k vytváření takzvaných "přechodných obrazů" ze dvou původních.

Aby se rychlé akční scény zobrazovaly také bez rušivých efektů, snížil Sharp dobu odezvy nových LCD TV na 4 milisekundy.

Je libo integrovaných 160 GB?

Nové televizory HD1E mohou také nahrávat programy v digitální kvalitě bez jakéhokoli externího zařízení, neboť integrovaný harddiskový rekordér nabízí 160 GB prostoru pro filmy, televizní seriály nebo fotografie.

Televizory obsahují čtyři integrované tunery pro příjem DVB-C, DVB-S, DVB-T a analogového TV signálu. Rozhraní USB počítá s přímým připojením kamery nebo USB flash pamětí. Kromě dvou High Definition Multimedia Interface (HDMI) pro reprodukci digitálního obrazu a zvukových signálů se televizory řady HD1E vyznačují dalším kvantem video a audio rozhraní.

Rám TV má jemnou karbonovou strukturu. Hrany předního panelu jsou zapuštěny do úzkého rámu z leštěného hliníku. Audio systém instalovaný pod skříní televizoru je odnímatelný. 

Cenu nových LCD TV společnost neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám