Hlavní obsah

Kingmax uvedl 4 GB flash disk s váhou 3 gramy

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce počítačových pamětí Kingmax se pochlubil novým údajně nejmenším 4 GB USB flash diskem na světě. Zařízení s hmotností pouhých 3 gramů zabírá prostor vymezený rozměry 34 mm x 12,4 mm x 2,2 mm.

Článek

Flash disk série "Super Stick" je zapouzdřen v obale, který by měl vydržet i nestandardní provozní podmínky. Výrobce tvrdí, že je systém voděodolný, ochrání data i ve vysokých teplotách či při otřesech.

Stejně jako vlna nových podobných flash disků je i model Kingmax ozdoben logem "Vista Ready Boost", tedy podporuje prostředí operačního systému Windows Vista a údajně zrychluje jeho start o 30 - 40 procent.

Ovšem Kingmax není jediným výrobcem flash disků, který uvedl na trh nové produkty. S inovovanými produkty se vytáhla také konkurenční firma Kingston Technology

Rodinu vlastní USB disků společnost rozšířila o modely DataTraveler Mini with Migo a DataTraveler Mini Fun 2 GB.

DataTraveler Mini with Migo jsou flashky s programovou výbavou, která "automaticky synchronizuje data, uchovává aktuální verze souborů a nezanechává na ostatních počítačích jakékoli stopy po osobních údajích, díky čemuž mohou uživatelé volně a bezpečně pracovat na více počítačích. Po opětovném připojení k počítači, na němž již předtím synchronizace proběhla, automaticky ji provede znovu a změněné soubory podle potřeby upraví," uvedli zástupci firmy Kingstone Technology.

Rozměry "Migo" s kapacitou a 2 GB činí 17,85 mm x 36 mm x 10,24 mm, délka, šířka a výška kolegy série "Mini Fun" je 38 mm x 19 mm x 8 mm. Potěšitelná je zejména cena nových flash médií. Dvougigabytový Migo se prodává za 716 korun s daní, Mini Fun s totožnou kapacitou za 573 Kč s DPH.   

Reklama

Výběr článků

Načítám