Hlavní obsah

SanDisk bude vyrábět "digitální film", data uchová 100 let

Výrobce paměťových karet SanDisk podle stránky PCmag.com brzy rozšíří svou produktovou nabídku. Začne prodávat paměťové karty, na které bude možné data pouze zapisovat, ale už ne upravovat či mazat. Výhodou média budou skvělé zálohovací schopnosti a nízká cena.

Článek

Podle neoficiálních zdrojů uchová karta data v nezměněné podobě přes 100 let.

Cenově by se novinka měla dostat pod existující flash produkty. Díky velmi dobrým zálohovacím schopnostem se stane předním kandidátem v oblasti uchovávání dat, doufá SanDisk. 

Výrobek si pochvalují také výrobci fotografií. Domnívají se, že karta odsune do pozadí domácí počítače coby přístroj pro editaci snímků a jejich studia tak budou mít více práce.

Samsung, který se SanDiskem úzce spolupracuje při vývoji nového paměťového média, dokonce kartu nazývá "nový digitální film". Stejně totiž jako na klasickém filmu, ani na "digi filmu" již udělaná fota nezměníte.

"(Karta) nepotřebuje ke své práci počítač. Vyfotíte jednou a snímek je zaznamenán. Nesmazatelně se vryje do karty a nelze jej přepsat," uvedl prezident SanDisku Greg Rhine.

Zástupci SanDisku potvrdili, že nové médium s technologií "3D paměti" již testují vybrané společnosti. Kdy se novinka objeví na trhu a jaká bude její přesná cena, však firma nesdělila.

Anketa

Použili byste ve svém fotoaparátu "digitální film", který by oproti klasickým pamětem nabídl skvělé zálohovací vlastnosti, avšak neumožnil by fota editovat?
Ano
22,1 %
Ne
77,9 %
Celkem hlasovalo 968 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám