Hlavní obsah

Mobilní lékařský asistent přichází do nemocnic

SAN FRANCISCO

Výrobce mikroprocesorů Intel uvedl nového digitálního pomocníka zvaného jako "mobilní lékařský asistent" MCA (Mobile Clinical Assistant). Zařízení je určeno hlavně pro sestřičky. Má jim zajistit více času k tomu, aby se mohly věnovat pacientům.

Článek

Systém dovoluje provádění všech úkonů u pacienta při souběžném připojení k nemocničnímu systému, a to včetně správy a kontroly medikace.

Intel MCA je první platforma vytvořená speciálně pro oblast zdravotnictví. Podle Intelu je projekt významným krokem ve snaze zajistit lékařům lepší přístup ke komplexním informacím o pacientech v reálném čase.

MCA je lehké, proti potřísnění a pádům odolné zařízení, které se snadno dezinfikuje. Lékařům i zdravotním sestrám zpřístupňuje naprosto aktuální záznamy a dokumentaci o stavu pacientů, zlepšuje průběh prací v nemocnici a snižuje administrativní zátěž personálu.

Mezi klíčové funkce asistenta Motion C5, které usnadňují sestřičkám každodenní úkony, patří bezdrátová konektivita umožňující zabezpečený přístup k informacím o pacientovi a pokynům lékaře, technologie radiofrekvenční identifikace RFID pro snadné a rychlé přihlášení uživatelů.

Součástí přístroje je také digitální kamera pro záznam psaných údajů a grafů či sledování hojení rány a technologie bluetooth pro čtení hodnot ze zařízení sledujících životní funkce pacienta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám