Hlavní obsah

Creative uvedl bezdrátový přehrávač hudby přes iPod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Creative uvedla novinku Xdock Wireless, stojánek pro iPod, který přehrává hudbu za hranicí CD kvality. Zařízení spolupracuje s bezdrátovými X-Fi přijímači (X-Fi Wireless Receivers), které mohou být umístěny kdekoliv v domě. Xdock Wireless se také dá připojit přímo k reproduktorovému systému s vlastním napájením nebo k systému domácího kina.

Článek

Může také přehrávat video nebo hudbu v režimu prostorového zvuku DTS. Xdock Wireless byl certifikován v rámci programu Made for iPod společnosti Apple.

"Prostě postavte iPod do Xdocku a snadno a bez drátů si v jakékoli místnosti pouštějte hudbu kvality Xtreme Fidelity," uvedl Philip Schiller, viceprezident Apple pro celosvětový marketing.

"Xdock Wireless byl navržen tak, aby se iPod mohl snadno stát zvukovou platformou pro celý domov," doplnil Sim Wong Hoo, šéf Creative. "iPod v Xdock Wireless bude hrát prostřednictvím bezdrátových X-Fi přijímačů v kolika místnostech chcete - a všude v kvalitě Xtreme Fidelity."

Kvalita zvuku Xtreme Fidelity od Creative je vytvářena technologiemi X-Fi Crystalizer a X-Fi CMSS-3D. Creative ji předstvail již dříve v rámci produktu Xmod [celá zpráva]. X-Fi Crystalizer vylepšuje zvuk ze souborů MP3 tak, že zní lépe než z originálních cédéček, tvrdí výrobce. Systém analyzuje a identifikuje části zvukového proudu, které jsou oříznuty nebo poškozeny během komprimace. Výběrově pak restauruje výšky a hloubky nástrojů a vokálů poškozené během komprese.

Funkce Xdock Wireless
Přehrává hudbu přes více samostatně prodávaných bezdrátových X-Fi přijímačů v různých místnostech domácnosti připojených k zvlášť napájeným reproduktorům nebo k systému domácího kina.
Přehrává hudbu v kvalitě Xtreme Fidelity - hudba v kvalitě vyšší než z originálních CD.
Nabízí výstup pro kabelové připojení k samostatně napájeným reproduktorům, který se také dá použít jako optický výstup do domácího kina s prostorovým zvukem v režimu DTS.
Výstupní konektory pro S-video a kompozitní video dovolují zobrazovat digitální fotky a video uložené v iPodu na televizní obrazovce.
Součástí je bezdrátový dálkový ovladač pro navigaci v menu iPodu, nastavení hlasitosti a zapojení X-Fi Crystalizeru a X-Fi CMSS-3D (virtuální prostorový zvuk).
Nechybí stojánek a nabíječka pro iPod, která má i vstupní konektor pro připojení jiných audio zařízení.

Xdock Wireless přehrává hudbu až do vzdálenosti 250 metrů prostřednictvím bezdrátových X-Fi přijímačů. Přehrávání hudby je možné ve dvou režimech: všesměrové vysílání a individuální zóny. Uživatelé si tak mohou vybrat, jestli bude hudba hrát přes všechny bezdrátové X-Fi přijímače v domácnosti, nebo jen přes některé.

V režimu všesměrového vysílání mohou hudbu přijímat všechny přijímače v různých místnostech domova. V zónovém režimu může uživatel nezávisle zapojovat nebo odpojovat až čtyři různé přijímače a přehrávat hudbu pouze ve vybraných místnostech.

Každý bezdrátový X-Fi přijímač se dá ovládat vlastním dálkovým ovladačem umožňujícím aktivovat X-Fi Crystalizer a X-Fi CMSS-3D, ovládat hlasitost a přehrávání hudby.

Produkty Creative Xdock Wireless a Creative X-Fi Wireless Receiver budou podle deníku MacMinute.com dostupné na americkém trhu v březnu za 299 dolarů, resp. 149 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám