Hlavní obsah

Na trhu se objevila gigantická 16 GB flash paměť

USB flash paměť, která pojme solidních 16 GB dat, začala v prosinci prodávat společnost Corsair. Systém umí dokonce díky dodávanému softwaru šifrovat uložené soubory.

Článek

Poslední ze série flash pamětí série Flash Voyager společnosti Corsair už nabízejí v nadpise zmíněnou kapacitu 16 GB.

Pogumované "flashky" budí dokonce zdání, že by mohly být i odolné vůči vodě. Výrobce je vybavil rychlým USB 2.0 rozhraním, díky němuž jsou schopné posílat data do počítače rychlostí až 22 MB/s a zapisovat je kadencí 7 MB/s.

Společnost věří, že si její flashky najdou místo na trhu. Podle zástupců firmy totiž stále více uživatelů přenáší mezi počítači videa ve vysokém rozlišení či snímky z digitálních fotoaparátů pořízené s rozlišením pěti a více megapixelů, což si vše žádá poměrně velký prostor pro data.

Flash Voyager se chlubí také osmibitovou ECC technologií (error correcting codes, paměť detekuje vlastní chyby) a přidanou hodnotou v podobě programu pro šifrování uložených dat, která pracuje s pokročilou 256bitovou AES technologií.

Nic však není zadarmo a nový Voyager nestojí málo. Corsair za něj požaduje 299 dolarů. Cena pro evropský trh dosud nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám