Hlavní obsah

Skener oční duhovky míří do mobilních telefonů

Novinky, adr

Společnost OKI představila vlastní systém pro skenování oční duhovky. Podle zástupců firmy je technologii možné použít v mobilních telefonech a kapesních počítačích.

Článek

OKI navíc šokola tím, že začne systém celosvětově prodávat již příští rok v březnu.

"Naše technologie dovolí výrobcům nasadit skenery oční duhovky v mobilních telefonech a kapesních počítačích. Systém používá specializovaný algoritmus a ve srovnání s klasickými kódy PIN či zámky přináší velmi snadný způsob identifikace majitele," uvedl zástupce společnosti.

Jedním z problémů, který bránil uvést skener oční duhovky do masové výroby a použít jej například v mobilu, byla potíž správně rozeznat vzorec dané duhovky od jiné.

Vzorec oční duhovky je totiž velice komplexní a systémy mohou mít potíže s jeho identifikací. OKI v současnosti poskytuje skenery očních duhovek vládním agenturám, finančním institucím a dalším organizacím, které působí v zámoří a Japonsku. Tato zařízení však pracují s infra kamerou. Novinka od OKI, která je určena hlavně pro kapesní zařízení, využívá klasické kamery, jíž je dnes osazena naprostá většina mobilů.

Společnost svou technologickou vychytávku představí veřejnosti na veletrhu ITU Telecom World 2008, který se uskuteční v době od 4. do 8. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám