Hlavní obsah

Nový iPod shuffle je nejmenším přehrávačem na světě

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americký výrobce počítačů Apple Computer připravil další variantu přehrávače iPod shuffle. Novinka je o polovinu menší než předchozí model a s váhou pouhých 15 gramů aspiruje na titul nejmenšího přehrávače digitální hudby světa. Ve středu začal jeho prodej také v České republice.

Článek

První zájemci si mohli novou technologickou hračku osobně zakoupit již o půl třetí v Revoluční ulici v Praze, kde byl otevřen další kamenný obchod specializující se na prodej produktů značky Apple.

Minimalistický iPod shuffle s kapacitou 1 GB pojme přibližně 240 skladeb. Na jedno nabití vydrží hrát asi 12 hodin. Dobíjet nový shuffle je možné přes dodávanou USB dokovací stanici přes niž lze nepatrnou mašinku naládovat až po okraj digitální hudbou a energií.

Rozměry produktu, jenž je vyveden ve stříbrné barvě, stojí za zmínku. Výška přehrávače totiž stěží dosahuje tří centimetrů, šířka je rovna přibližně čtyřem centimetrům. Nebýt zadní spony, která je napevno spojena s iPodem a jež slouží k připevnění například na kapsu kalhot, nepřekročila by hloubka výrobku jeden centimetr.

Na přední straně iPodu shuffle našly domov dovedně zakomponované prvky pro ovládání přístroje, tedy regulátor hlasitosti, tlačítko pro posun vpřed/vzad či k pauze/zastavení přehrávače. Do boku hrací skříňky umístili designéři přepínač mezi náhodným (shuffle, odtud získal dostal tento iPod své jméno) a postupným přehráváním hudebních skladeb, nechybí ani klasický on/off spínač.

Modernizovaný iPod shuffle podporuje celou škálu formátů - MP3 a AAC počínaje, AIFF a WAV konče. Na tuzemském trhu je novinka k mání za 2930 korun. 

Anketa

Líbí se vám nový iPod shuffle?
Ano
77,1 %
Ne
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 875 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám