Hlavní obsah

Duální mechanika pro HD DVD a Blu-ray od Samsungu nebude

Jihokorejská společnost Samsung Electronics zrušila vývoj kombo mechaniky, která by si poradila s oběma novými formáty optických disků - standardy HD DVD a Blu-ray. Společnost důvod svého rozhodnutí neuvedla.

Článek

Ještě před několika měsíci však Samsung o výrobě kombo čtečky uvažoval. Samsung byl dokonce společností, která o duálním přehrávači nových formátů začala hovořit jako první. Firma chtěla svou mechaniku pro HD DVD a Blu-ray uvést v závěru tohoto roku.

"Zvažujeme výrobu univerzálního přehrávače. Připravujeme podporu HD DVD formátu a univerzální mechaniku uvedeme koncem roku," tvrdilo vedení Samsungu v červnu. [celá zpráva]

Nyní je situace jiná a Samsung prohlašuje, že "vkládá všechny síly do formátu Blu-ray." Podle viceprezidenta firmy Davida Steela, jehož citoval deník The Korea Times, nebude Samsung ani vyrábět přehrávač formátu HD DVD.

Další společností firmou, která stále má podobné plány jako dříve Samsung, alespoň co se týče stolních přehrávačů, je LG Electronics. Vedení LG uvedlo, že se soustředí na vývoj kombo mechaniky, která si poradí mimo BR disků i s HD DVD. Společnost slibovala dodat systém na podzim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám