Hlavní obsah

GeForce 8800 GTX alias supervýkonná grafika má potíže

Některé z nejnovějších grafických akcelerátorů GeForce 8800, mají problémy s renderováním. Vinou špatných resistorů vytvářejí v obraze chyby nebo způsobují zamrznutí počítače.

Článek

Někteří výrobci nejnovější GeForce uvádějí, že návrh karty je vadný kvůli špatné součástce. Artefakty v obraze a padání počítače, které se odehraje asi po 30 minutách až dvou hodinách, kdy je grafika vystavena silné záteži, jsou způsobeny použitím resistoru s odporem 50 000 ohmů.

Správně však měl být použit resistor s odporem 30 000 ohmů. Nvidia je o potížích informována a problém v současnosti řeší. Firma uvedla, že chybně použitá součástka, kterou je potřeba nahradit, neovlivní cenu karty.

Mezi výrobce, kteří si na první Geforce 8800 GTX stěžují, patří společnosti EVGA, Gigabyte a MSI. Jiné firmy, například XFX a Asus ale podle deníku Dailytech uvedly, že jejich GeForce 8800 GTX jsou v naprostém pořádku a budou uvedeny podle plánu.

Nvidia v tiskové zprávě napsala, že se jedná o "jednoduchou" závadu. Firma "věří, že se podaří dodržet původní termín uvedení GeForce 8800 GTX". Ten je naplánován na 8. listopadu 2006. Slabší verze GeForce 8800, tj. verze GTS, žádný problém nemá. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám