Hlavní obsah

Hitachi uvede letos 4 milióny moderních pevných disků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hitachi uvede ještě v tomto roce na trh kolem 4 miliónů pevných disků, které budou ukládat data vertikálně. Tyto systémy tak pojmou více dat než jejich dnešní kolegové, které soubory zapisují podélně na povrch záznamového média.

Článek

"Přestup k PMR technologii (perpendicular magnetic recording, vertikální magnetický záznam) je klíčový pro další růst průmyslu, který se zabývá výrobou pevných disků," uvedli zástupci Hitachi s tím, že právě to je důvod, proč firma investovala nemalé prostředky do tohoto oboru.

PMR technologie [celá zpráva] dovoluje uložit na menší plochu více dat než současný nejrozšířenější systém, který data zapisuje podélně (longitudinal recording technology). Hitachi počátkem roku oznámila, že dokáže na jednom čtverečním palci uchovat až 230 Gb dat. Nevýhodou PMR technologie je to, že klade zvýšené nároky na čtecí a zápisovou hlavu, která se musí nacházet velmi blízko záznamového média. Tato vzdálenost činí asi 10 nanometrů.

:: kliknutím obrázek zvětšíte

Hitachi začala PMR disky vyrábět v letos květnu. Vůbec prvním produktem byl harddisk Travelstar 5K160. Do dneška již firma uvedla na trh milión kusů, které pracovaly na bázi PMR technologie. Společnost doufá, že další tři milióny kusů dostane na trh do konce roku.

Firma vyrábí s PMR technologií přibližně 35 procent svých 2,5" pevných disků. Modely s průměrem ploten 2,5" jsou používány v přenosných počítačích. Plný přestup k PMR 2,5" diskům očekává Hitachi do konce příštího roku. Tyto harddisky vyrábí společnost v Thajsku. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám