Hlavní obsah

Zuckerberg nebude vypovídat před zástupci sedmi parlamentů

– Washington

Zakladatel společnosti Facebook Mark Zuckerberg nebude v úterý v Londýně vypovídat před zástupci parlamentů sedmi zemí o tom, jak provozovatel stejnojmenné sociální sítě bojuje proti dezinformacím a únikům dat. Napsal to list The Washington Post, podle něhož Zuckerberg místo sebe vyšle do britské metropole viceprezidenta Facebooku pro politické záležitosti Richarda Allana.

Foto: Jose Gomez, Reuters

Zakladatel a šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg

Článek

Zuckerberga chtěla vyslechnout skupina zákonodárců z Británie, Argentiny, Brazílie, Irska, Kanady, Lotyšska a Singapuru.

List The Washington Post poznamenal, že nepřítomnost šéfa společnosti Facebook, která provozuje stejnojmennou sociální síť, nijak nepřispěje ke zlepšení vztahů firmy s místními vládami. Facebook totiž kvůli svým kontroverzním obchodním praktikám, které vyvolávají pochybnosti o bezpečí osobních dat o uživatelích, čelí hrozbě regulace. Společnost nicméně ujišťuje, že soukromí uživatelů i tažení proti dezinformacím bere vážně a podniká kroky, aby bezpečnost na síti zlepšila.

Z písemné komunikace mezi britským parlamentem a společností Facebook vyplývá, že mezinárodní skupina poslanců měla o setkání s Zuckerbergem velký zájem. V jedné odpovědi jim zakladatel sítě napsal, že nebude moci do Británie 27. listopadu přicestovat. V reakci na to se poslanci dotázali, zda by byl v tento den ochoten vypovídat přes telemost.

V dopise, ze kterého The Washington Post cituje, společnost Facebook zopakovala, že jak již bylo dříve sděleno, Zuckerberg nemůže pozvání do Londýna přijmout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám