Hlavní obsah

Zisk Adobe klesl, příjmy ale vzrostly o pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Zisk softwarové společnosti Adobe ve třetím čtvrtletí hlavně kvůli nákladům spojeným s loňskou akvizicí firmy Macromedia klesl o 35 procent. Výsledky však překonaly odhady analytiků a příjmy společnosti, která vyrábí známý dokumentační software Adobe, vzrostly téměř o 24 procent.

Článek

Čistý zisk za tři měsíce do 1. září podle prohlášení zveřejněného v noci na dnešek klesl na 94,4 miliónu dolarů, tedy 16 centů na akcii, z loňských srovnatelných 144,9 miliónu dolarů, neboli 29 centů na akcii, ve stejném období loni. Tržby však stouply na 602,19 miliónu dolarů z 487,04 miliónu dolarů.

Loni v prosinci firma Adobe dokončila koupi výrobce animačního a designérského softwaru Macromedia Inc. za 3,4 miliardy dolarů. Bez zahrnutí nákladů na akvizici, akciových opcí a dalších výdajů zisk činil 171,5 miliónu dolarů, čili 29 centů na akcii. Překonal tak odhady analytiků dotazovaných agenturou Thomson Financial, kteří očekávali zisk 152,52 miliónu dolarů, tedy 26 centů na akcii, při příjmech 595,12 miliónu dolarů. Třetí čtvrtletí je obvykle nejslabším čtvrtletím firmy. Analytici považují letošní výsledky za třetí kvartál za výborné, zvláště díky vysokým příjmům z prodeje kreativních produktů, které se na celkových tržbách firmy podílejí téměř 60 procenty.

Adobe plánuje v příštích měsících zahájení prodeje nových verzí nejoblíbenějších produktů. V listopadu se má začít prodávat nová verze programu Adobe Acrobat. V první polovině příštího roku dorazí na trhy třetí vydání balíčku programů Creative Suite.

V posledním fiskálním čtvrtletí firma očekává zisk bez zahrnutí nákladů na akvizici a dalších výdajů v rozmezí 32 až 34 centů na akcii. Tržby se mají pohybovat od 655 miliónů do 685 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám