Hlavní obsah

Záplata pro Internet Explorer přinesla novou bezpečnostní chybu

Prohlížeč Internet Explorer, pro který uvedl Microsoft 8. srpna opravnou záplatu, má kvůli ní další potíže s bezpečností. Microsoft totiž v úterý uvedl, že patch vytváří v systému nové slabé místo.

Článek

Kvůli záplatě MS06-042, kvůli níž Internet Explorer špatně pracuje s dlouhými názvy stránek, lze napadnout systém přes speciálně upravený web.

"Útočník, který napadne počítač prostřednictvím této chyby, může kompletně na dálku ovládnout cizí systém," uvedl Microsoft v úterý. Firma dodala, že se však žádného ataku, jenž by se týkal zjištěného problému, neobává.

Závada se naštěstí projevuje pouze v systému Windows XP s balíkem Service Pack 1 a prohlížečem IE 6.0. Varianty Windows s SP2 a Windows 2003 jsou proti novému bezpečnostnímu problému odolné.

Aktualizace s plným názvem MS06-042 byla součástí opravného balíku, který vyšel 8. srpna v rámci pravidelného měsíčního cyklu.

S patchem MS06-042 byly potíže už dříve. Na některých počítačích zapříčiňuje pád prohlížeče. Microsoft již přislíbil, že vydá jeho aktualizovanou verzi. [celá zpráva]  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám