Hlavní obsah

Zakladatel serveru Megaupload nebyl propuštěn na kauci

Novozélandský soud nepropustil na kauci zakladatele serveru Megaupload Kima Schmitze, který je známý také jako Kim Dotcom. Ministerstvo spravedlnosti USA zahájilo trestní stíhání vůči Dotcomovi minulý týden právě kvůli serveru Megaupload. Na něm se totiž často objevovala autorsky chráněná díla.

Foto: Reuters

Zakladatel serveru Megaupload Kim Schmitz, známý také jako Kim Dotcom, u novozélandského soudu.

Článek

Na Novém Zélandu je osmatřicetiletý Němec stíhán za porušování zákonů o ochraně duševního vlastnictví a praní špinavých peněz. Všechna obvinění odmítá.

Spolu s Dotcomem byli minulý týden zatčeni i tři další muži, kteří zatím také musí zůstat ve vazbě. Agentura AP 25. ledna s odvoláním na činitele amerického ministerstva spravedlnosti informovala o zatčení pátého podezřelého. Dvaatřicetiletý Estonec Andrus Nomm byl podle ní zatčen nizozemskou policií.

Server Megaupload.com, který patří mezi 15 nejnavštěvovanějších webů na světě, nechala americká justice minulý týden zavřít kvůli tomu, že porušuje zákony o ochraně duševního vlastnictví. Provozovatelé služby prý svým počínáním způsobili majitelům autorských práv škodu za půl miliardy dolarů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám