Hlavní obsah

Zájem o Windows Vista byl ohromný, hrozil kolaps

Novinky, Ondřej Grym

O veřejnou testovací verzi nového operačního systému Windows Vista, kterou Microsoft uvolnil minulý týden, měli uživatelé osobních počítačů enormní zájem. Zástupci firmy potvrdili, že počet požadavků o stažení nových Windows předčil veškerá očekávání.

Článek

Microsoft v souvislosti s Vistou hovoří o vůbec "největším stahování v dějinách internetu". Podle firemních statistik si testovací variantu nového operačního systému zkopírovaly z internetu milióny lidí.

Servery Microsoftu, na kterých je instalační balík OS Windows Vista uložen, pod náporem požadavků kolabovaly minulý týden jeden za druhým, a program tak byl pro řadu lidí nedostupný. [celá zpráva]

"Zájem o Beta 2 byl obrovský. Pumpujeme do sítě ohromné kvanta bitů, ale více už prostě nemůžeme - světová síť by se mohla zhroutit," citoval v pátek zástupce Microsoftu Roberta McLawse server Longhornblogs.com.

"Lidé by mohli mít problémy například se sledováním zápasů fotbalového MS. A to by bylo špatné. Nemohli jsme proto překročit limity Sítě, protože by to neunesla," dodal McLaws.

Microsoft všem zájemcům o Vistu doporučil objednat si DVD médium s tímto programem. Doba dodání kotouče s Vistou se pohybuje od jednoho do čtyř týdnů.

Přesné statistiky, které se týkají počtu stažení Visty, zatím Microsoft nemá k dispozici. Firma však přislíbila, že je ihned po zpracování zveřejní.

Testovací variantu programu Windows Vista lze stahovat zde. Beta 2 však není určena průměrnému uživateli, ale spíše počítačovým nadšencům a odborníkům. Program stále není plně dokončen a může obsahovat závažné chyby. Finální variantu operačního systém Windows Vista začne Microsoft prodávat příští rok v lednu.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám