Hlavní obsah

Xerox odstoupil od dohody o spojení s firmou Fujifilm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Tokio

Americký výrobce kopírek a tiskáren Xerox odstoupil od dohody o spojení s japonskou firmou Fujifilm Holdings. Proti dohodě se stavěli investoři Carl Icahn a Darwin Deason, kteří dohromady vlastní zhruba 15 procent Xeroxu. Dohoda v hodnotě 6,1 miliardy dolarů (zhruba 130 miliard Kč) podle těchto investorů Xerox podhodnocovala, napsal server BBC.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo Fuji Xerox (ilustrační foto)

Článek

Společnost Fujifilm odchod Xeroxu od dohody podrobila kritice a označila jej za „jednostranné rozhodnutí". ”Nemyslíme si, že Xerox má právo zrušit naši dohodu," uvedla. "Zkoumáme nyní všechny své možnosti, včetně právních kroků k získání odškodného," dodala.

Icahn rozhodnutí Xeroxu naopak přivítal. "Mimořádně nás potěšilo, že Xerox konečně zrušil tento neuvážený plán na předání kontroly nad podnikem Fujifilmu," prohlásil.

Společnosti Fujifilm a Xerox koncem ledna ohlásily dohodu, podle které se měl jejich společný podnik Fuji Xerox spojit s firmou Xerox. Společnost Fujifilm pak měla ve sloučeném podniku s názvem New Fuji Xerox získat většinový podíl, píše agentura AP.

Xerox upozornil, že během uplynulých několika týdnů opakovaně vyzýval Fujifilm k zahájení rozhovorů o zlepšení podmínek transakce. "Fujifilm neposkytl žádné záruky, že tak v přijatelném časovém rámci učiní," uvedla firma Xerox v prohlášení o odchodu od dohody.

Reklama

Výběr článků

Načítám