Hlavní obsah

Windows XP a Vista dostanou nový přehrávač

Operační systémy Windows XP a připravovaný Vista dostanou novou verzi multimediálního přehrávače Media Player. Program bude sloužit k lepší práci Windows s kapesními přístroji.

Článek

Program, který bude nedílnou součástí systému Windows Vista, má nabídnout lepší práci Windows s přenosnými přehrávači. Microsoft se rovněž chystá WMP 11 těsně spojit se službou Urge, která umožní nakupovat hudbu a hudební videa přes internet. Microsoft vyvíjí Urge společně s firmou MTV Networks.

Aplikaci Windows Media Player 11 již Microsoft krátce představil na lednové konferenci CES. Od té doby však její další vývoj jakkoliv nekomentoval. Firma pouze uvedla, že WMP 11 pro XP nebude obsahovat tolik funkcí jako WMP 11 pro Vistu. Výrobce Windows však odmítl sdělit, oč bude varianta pro XP ochuzena.

Vista verze WMP 11 je již pro testovací účely dostupná několik měsíců. Mezi nejvýznamnější změny se řadí možnost spolupráce s kapesními multimediálními přehrávači. S WMP 11 je také možné zasílat hudbu z kapesního přístroje do počítače - program lze využít také k zaslání dat z mobilního telefonu (například fotek, videí) do počítače.

Aplikace Windows Media Player 11 také dovoluje kopírovat chráněná díla do externích hudebních přístrojů. Podmínkou je však jejich překonvertování do formátu s nižší kvalitou.

WMP 11 by se uživatelé systému Windows XP mohli dočkat už koncem června. Varianta pro Windows Vista se objeví až s příchodem tohoto nového operačního systému, tedy v lednu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám