Hlavní obsah

Windows Mobile 5 pro mobilní přístroje již příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvede v příštím týdnu novou verzi operačního systému pro PDA a mobilní telefony. Konkurenci Windows Mobile 5 tvoří programy firem PalmSource a Nokia. Microsoft však věří, že s novým OS na trhu uspěje.

Článek

Windows Mobile 5 je vyvíjen pod kódovým jménem Magneto. Podle Microsoftu má disponovat vysokou mírou přizpůsobivosti - výsledkem by tak měla být řada odlišných produktů (mobilní telefony, PDA, atd...) postavených na jednom systému.

.: Server mobile-review již stačil uniklou verzi systému Windows Mobile 5 zrecenzovat 

Společnost se tak evidentně vyhýbá snahám vyvíjet software zvlášť pro každou možnou platformu jako tomu bylo dříve, kdy svůj speciální systém dostaly mobilní telefony nebo PDA.

Microsoft se tak chrání před nezájmem trhu o určitý typ mobilních přístrojů, pro který by zbytečně vyvinul software - například letos výrobu a vývoj počítačů do dlaně ukončila společnost Sony [celá zpráva].  

Jako první začaly software Microsoftu využívat kapesní počítače rodiny Compaq iPaq. Poté došlo k poměrně výraznému nárůstu přístrojů, které jej podporovaly. V oblasti mobilních telefonů se však Microsoftu prosadit svůj software příliš nedaří.

"Obchod s mobilními přístroji si vede velice dobře a významně roste, avšak my se stále nacházíme na cestě poražených," sdělil Jim Allchin, výkonný ředitel platformy Windows.

Obchod s mobilním OS je pro Microsoft stále ztrátový - a to i přesto, že firma ve srovnání s minulým rokem prodala dvojnásobek licencí operačního systému Windows Mobile, uvedl server News.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám