Hlavní obsah

WD nabízí externí pevný disk s čtečkou

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Firma Western Digital rozšířila svoji nabídku externích pevných disků o zcela novou řadu s označením Media Center, která má v sobě kromě pevného disku integrovánu dále čtečku paměťových karet a USB 2.0 hub.

Foto: archiv Muzea PČR
Článek

Media Center je k dispozici v kapacitách 120, 160, 200 a 250 GB a lze připojit k počítači buď prostřednictvím vysokorychlostního rozhraní FireWire, a nebo rozhraní USB 2.0. Plotny pevného disku se otáčí rychlostí 7200 ot./min. a k dispozici je vyrovnávací paměť o kapacitě 8 MB.

Mezi nadstandardní vlastnosti patří čtečka všech osmi současných typů paměťových karet a dvouportový USB 2.0 hub. Zároveň je disk navíc vybaven i speciálním tlačítkem, které ve spolupráci s dodávaným softwarem dokáže snadno zálohovat data z více počítačů na tento externí disk.

WD Media Center by se měl u prodejců objevit již v průběhu ledna, přičemž doporučená cena největší modelu s kapacitou 250 GB činí 399 dolarů, což je v přepočtu 10 400 korun. K dispozici jsou i verze bez integrované čtečky paměťových karet, které jsou o 50 dolarů levnější.

Nové externí pevné disky jsou určeny pro platformou PC i Macintosh.

Reklama

Související témata:

Související články

AMD představilo levnější Athlon 64

Společnost AMD oficiálně uvedla na trh další 64bitový procesor s označením Athlon 64 3000+, který bude nejlevnějším 64bitovým procesorem na trhu.

Výběr článků

Načítám