Hlavní obsah

Vysílat televizi na internetu už může téměř každý

Novinky, mif

Technologie umožňující vysílání soukromého audiovizuálního obsahu jsou nyní dostupné pro téměř každou firmu. Multimediální systémy slouží k vysílání regionálního zpravodajství jako úřední videovývěsky či k živému přenosu různých událostí například konferencí, zasedání či univerzitních přednášek.

Článek

Technologická společnost S CZ ve spolupráci se společností Cisco umožňuje jednoduše šířit libovolný audiovizuální obsah prostřednictvím novinky na trhu – systému Cisco Digital Media System.

Nová multimediální technologie je nenáročná na provoz a navíc cenově dostupná i pro neziskové organizace. Multimediální systém obsahuje vše potřebné pro vytváření audiovizuálního obsahu, jeho ukládání, správu a distribuci.

Videosignál se distribuuje bezdrátově prostřednictvím datové IP sítě, přičemž obsah je na koncové zařízení přenášen živě nebo na vyžádání – například prostřednictvím ovládacího panelu u informačních kiosků.

Možnosti využití vysílacího systému jsou velmi široké

„Lze tak pořádat virtuální školení, konference, informovat o dopravní situaci či třeba provozovat multimediální vývěsky na úřadech,“ řekl produktový manažer Petr Diviš z technologické společnosti S CZ, která se podílí na budování a distribuci systému Cisco Digital Media System.

"Obecní zastupitelstva si mohou zřídit soukromý vysílací okruh a podobně jako kabeloví operátoři šířit v obci vlastní obsah – například průběh ze zasedání zastupitelstva.Široké je rovněž komerční využití, například pro vysílání reklamních spotů na nádražích, v čekárnách či dopravních prostředcích," dodal.

Uplatnění si systém nalezne také v neziskovém sektoru

Systém pro šíření videa je natolik cenově dostupný, že může najít uplatnění nejen v komerční sféře, ale i v neziskovém sektoru – školách, úřadech či místní samosprávě. Všude umožňuje efektivně oslovit audiovizuálním obsahem různé cílové skupiny – zákazníky, daňové poplatníky, zaměstnance, partnery nebo studenty.

„Díky jednoduchému ovládání, nenáročnému provozu a dostupné ceně je technologie multimediálního vysílání dostupná opravdu všem organizacím. Dynamická komunikace prostřednictvím videa zažívá obrovský rozmach, multimediální informační panely budeme vídat stále častěji,“ řekl marketingový manažer společnosti Cisco Juraj Rakovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám